Копус Олександр Олегович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександр Копус
Копус Олександр Олегович
 Старший солдат
Загальна інформація
Народження 1999(1999)
м. Вишгород
Смерть 7 березня 2022(2022-03-07)
поблизу с. Мощун
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Псевдо «Віскі»
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Копус Олександр Олегович — старший солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни, відзначився у ході російського вторгнення в Україну.

Життєпис[ред. | ред. код]

Олександр Копус народився 1999 року у Вишгороді, дорослим жив в Козаровичах, що у Київській області. Працював експедитором. У 2018 році був призваний на строкову службу до лав ЗСУ. Перші п'ять місяців ніс службу у військовій частині у селі Шипинці на Хмельниччині. Потім підписав 3-річний контракт із ЗСУ, потрапив до складу 72-ї окремої механізованої бригади. У 2020 році, під час виконання бойового завдання Олександр Копус отримав поранення. Російське вторгнення в Україну розпочалося за 5 днів до закінчення контракту. Разом із співслуживцями браву участь у бойових діях на Київщині. Загинув у ніч з 6 на 7 березня поблизу села Мощун. Під час наступу ворогів міномет «Молот" (М 120-15) не витримав навантаження і його розірвало. Олександру Копусу, який з побратимами перебував біля нього, відірвало ноги[1].

Родина[ред. | ред. код]

Разом з дружиною Юлією виховував двох доньок. Молодша Валерія народилася напередодні російського вторгнення в грудні 2021 року.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність під час виконання бойових завдань, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. leralauda (14 жовтня 2022). Ми прийшли не вмирати, а захищати. Історії вшанування трьох захисників. Меморіал жертв війни (укр.). Процитовано 31 січня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]