Корбін Блю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корбін Блю
Corbin Bleu
англ. Corbin Bleu
Корбін Блю у 2009
Корбін Блю у 2009
Корбін Блю у 2009
Ім'я при народженні Корбін Блю
Народився 21 лютого 1989(1989-02-21) (35 років)
Бруклін, Нью-Йорк, США
Громадянство США США
Діяльність кіноактор
Alma mater Los Angeles County High School for the Artsd, High School of Performing Artsd і Вища школа Фіорелло Г. Лаґуардіяd
Роки діяльності 1996 — і дотепер
У шлюбі з Саша Клементс
Батьки David Reiversd
IMDb nm0088298

CMNS: Корбін Блю
Corbin Bleu
у Вікісховищі

Ко́рбін Блю (англ. Corbin Bleu; нар. 21 лютого 1989) — американський актор, модель, танцюрист і співак. Найвідоміший за ролями у телесеріалах. Блю також займається сольною кар'єрою, випустив свій дебютний альбом «Another Side» 1 травня 2007 року. Альбом дебютував на тридцять шостій сходинці американського чату Billboard 200, продаж склав 18000 копій в перший тиждень. Блю випустив свій другий альбом «Speed of Light» 10 березня 2009 року в США.

Ранні роки[ред. | ред. код]

Блю народився в Брукліні, Нью-Йорк, у сім'ї Марфи і Девіда Рейверсів. Його мати американка італійського походження, а батько ямайсько-американського походження. Блю має трьох сестер: Джеґ, Фенікс, і старша Хантер. Бувши дитиною, Блю вчився танцювати протягом декількох років, приділяючи особливу увагу балету і джазу, закінчив окружну Лос-Анджелеську середню школу мистецтв.

Займаючись танцями, Блю врешті-решт став одним з передових студентів у престижній академії танцю Деббі Аллен; потім брав участь у виставах театру, ідучи по стопах своєї матері, яка навчалась у Нью-Йорку в знаменитий Вищій школі виконавських мистецтв. Як і його батько, з'являвся в телевізійній рекламі, починаючи з дворічного віку, у рекламі продуктів. Саме в цей час він також виявив любов до танців, коли почав відвідувати джазові й балетні класи, як правило, був єдиним хлопчиком у класі. У віці чотирьох років Блю стає моделлю Агентства моделювання Форд в Нью-Йорку. Він з'являвся в рекламних оголошення у пресі для крамниць, таких як Ґеп (магазин роздрібної торгівлі одягом), Таджет (журнал), і на модних розворотах таких американських журналів як: Чайлд, Перент, і Амерікан Бейбі, а також зображувався на упаковках іграшок. У шість років Корбін з'явився у своїй першій професійній бродвейській виставі Таун Хол.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 1996 році його родина переїхала до Лос-Анджелеса і незабаром він отримав постійну роль в телесеріалі «Швидка допомога».

Він також отримав невеликі ролі в таких фільмах, як «Солдат» з Куртом Расселом, «Генеалогічне дерево», «Загадкові люди» з Беном Стіллером, Вільямом Х. Мейсі, і Грегом Кіннер, «Галактичний квест» з Тімом Алленом, Сігурні Вівер та Аланом Рікманом, і «Шоу Аманди» з Амандою Байнс і Дрейком Беллом.

Корбін також продовжував танцювати, урешті-решт стає одним з перших студентів у престижні Деббі Аллен академії танцю. Зрештою, він, бувши на першому курсі, отримав свою першу головну роль у фільмі 2004 року Catch That Kid поряд з акторами Крістен Стюард і Максом Тіріотом.

Восени 2009 він зіграв провідну роль у фільмі Free Style у ролі Калі Браянт, і з'явився в новому шоу, поряд з актрисами Сарою Пекстон і Мішою Бартон.

Музика[ред. | ред. код]

2008–2009: Альбом «Speed of Light»[ред. | ред. код]

У недавньому інтерв'ю Блю заявив, що розпочав роботу над наступним альбомом. Блю розповів: «Там буде багато відмінностей. Перш за все, він буде мати особистіший характер. Я беру участь у написанні текстів. Що стосується напрямків музики, то вони дуже різні. Я хотів би, щоб в цьому альбомі було трохи R&B і трохи поп».

У альбом увійшли треки «Закрити» і «Чемпіон», які виконувалися на концертах зі співачкою і акторкою Джастін Штайн. Альбом вийшов 10 березня 2009. Альбому не вдалося дебютувати у чартах. Альбом продавався у кількості менш ніж 4000 копій в перший тиждень.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Телебачення[ред. | ред. код]

Рік Назва Оригінальна назва Роль Примітки
1996 High Incident N/A
1996 Швидка допомога Маленький хлопчик Одна серія
1998 Malcolm & Eddie Мет'ю
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family Нік Елдербай
2001— 2002 Amanda Show Расел Картер
2005—2007 Flight 29 Down Натан МакХ'ю Ведуча роль
2006— 2007 Ned's Declassified School Survival Guide Спенсер Дві серії
2006—2008 Hannah Montana Джоні Колінс Дві серії
2008 Jonas Brothers: Living The Dream У ролі самого себе Одна серія
2009 Фінеас і Ферб Колтрейн Дві серії
2009(скасований після двох серій) The Beautiful Life: TBL Ісаак

Фільми[ред. | ред. код]

Рік Назва Оригінальна назва Роль Примітки
1998 Soldier Джоні
Beach Movie Дитина
1999 Family Tree Рікі Головна роль
Mystery Men Butch
Galaxy Quest Малий Томмі
2004 Catch That Kid Остін Головна роль
2006 The Secret of the Magic Gourd (2007 film) Голос
Шкільний мюзикл Чед Денфорс зроблено для телебачення (Disney Channel)
2007 Flight 29 Down Натан МакХ'ю зроблено для телебачення (Showcase)
Jump In! Isadore «Izzy» Daniels зроблено для телебачення (Disney Channel)
Шкільний мюзикл: Канікули Чед Денфорс зроблено для телебачення (Disney Channel)
2008 Шкільний мюзикл: Випускний[en] Чед Денфорс Гооловна роль
2009 Free Style Кейл Браянт Головна роль

Посилання[ред. | ред. код]