Користувач:Євдоким/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відсутній елемент Вікіданих

Чернетка для додавання категорій[ред. | ред. код]

 Українська Вікі
         Церковні діячі:
--- Категорія:Християнство
    Категорія:Персоналії:Релігія
    Категорія:Персоналії:Християнство
    Категорія:Українські релігійні діячі;
    Категорія:Релігійні діячі Речі Посполитої         
    Категорія:Білоруські релігійні діячі
    Категорія:Релігійні лідери

Материнська церква та розростання єпархії[ред. | ред. код]

Йосиф Головач[ред. | ред. код]

Йосиф Головач (11 серпня 1924 — 18 червня 2000) — греко-католицький ієрарх[1]. Був єпископом-помічником Мукачівської Греко-Католицької Єпархії у 1983 - 2000 рр. як титулярний єпископ Созополя в Хемімонті (від 1991).

Народився в с. Імстичеве у 1924 році, 14 вересня 1947 року був висвячений на священика єпископом Теодором Ромжою для Мукачівської Греко-Католицької Єпархії. Він служив одруженим парохом у селі Ярок з 1947 по 1949 рр.[2], доки комуністичний режим не скасував Греко-Католицьку Церкву. Отець Йосиф продовжував служити в часи переслідувань, а 15 березня 1983 року був висвячений на єпископа-помічника. Головним святителем був підпільний єпископ Олександр (Хіра). Святий Престол підтвердив його єпископом-помічником і 16 січня 1991 року призначив титулярним єпископом Созополіса в Хемімонто[3].

Помер в Ужгороді 18 червня 2000 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://esu.com.ua/search_articles.php?id=25324
  2. Парафія Різдва Пресвятої Богородиці (укр.). Official Site of the Eparchy of Mukacheve. 9 червня 2016.
  3. Bishop Josyf Holovach. catholic-hierarchy.org. 9 червня 2016.Шаблон:Self-published source

- - - - -

Категорія:Справжнє православ'я Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії. Перейти до навігаціїПерейти до пошуку Основна стаття для цієї категорії: Справжнє православ'я. Підкатегорії Показано 2 підкатегорії з 2.

І

Іосифлянське духовенство‎ (7 С)

К Катакомбна церква‎ (1 К, 9 С) Сторінки в категорії «Справжнє православ'я» Показано 4 сторінки цієї категорії (із 4).

І Істинне Православ'я К Катакомбна церква Р Російська істинно-православна церква С Сергіанство Категорії: Християнство в РосіїНеканонічні православні деномінації


Огласительное слово[ред. | ред. код]

Слово, що оголошує, - це жанр християнської патристичної літератури, що є короткою презентацією основних догм православ'я та призначеним для навчання у вірі тих, хто хоче прийняти хрещення (оголошено так, оголошено).

Найвідоміші твори подібного роду включають «оголошення слова Іоанна Хритоуста» [1], прочитане в Православній церкві про Великодній Маттерн. На додаток до цього повідомлення, що оголошує, ряд нарисів подібного роду був написаний Джоном Критостомом [2]. Традиція писати оголошення слів на Великдень пов’язана з тим, що в стародавній церкві було прийнято хрестити у велику суботу напередодні свята воскресіння Христа. [3].

Окрім Джона Критостома, відомо:

"Велике оголошення слова" Григорія з Нісси [4]; 18 Оголошення слів Кирила Єрусалиму, інтерпретуючи значення символу віри [5]; Повідомлення Слова ченця Єфрема Сіріна «Про збіднення добрих вчинків і про терпіння Бога» [6].