Користувач:Карина Горіна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Феї з дроту: нове бачення мистецтва

Історія виникнення ідеї

У 1920 році було відоме фото дівчат, які зняли фей у своєму саду, але всім відомо, що те фото було фальшивим. Робін Вайт випробовув свою нову камеру,зробивши фото у саду, він знайшов серед дерев дещо схоже на фей, це була гра тіней і гілля, але випадок пробудив уяву фотографа на створення дещо більшого за фото. У 2010 році він ремонтував паркан, скрутивши кусок дроту, він отримав цікавий результат і подумав, що і з дроту можна робити дещо більше за ремонтні роботи. Це дешевий матеріал, який не потребує спеціального догляду, зварювання і підходить для реалізації будь-яких ідей. Це ніби глина чи пластилин, з нього легко створювати і він не потребує великої кількості інструментів, лише руки, плоскогубці і уява.

Процес створення

Спочатку малюється креслення майбутньої скульптури, можна назвати це шаблоном. Визначаються габарити і підбирається металевий стрижень, який буде основою майбутнього витвору мистецтва, тому на цьому етапі важливо обрати міцний матеріал. Далі створюється сам силует майбутньої феї, але найголовніше те, що у кожної скульптури є власне серце, воно зроблене з каменю, має власний оригінальний надпис, який присвячений певні людині і зроблений самим автором. Серце кріпиться до основи, а саме до металевого стрижня, всі роботи виконані з дроту різного діаметру. В процесі роботи поетапно прикріплюється всі частини тіла і перевіряється баланс скульптури.

Візуальне сприйняття твору

Основна суть цього витвору мистецтва в тому, що він виглядає невесомо і прозоро, ніби зроблений з тоненьких ниточок, які зображують тендітні силуети. У різні пори року вони грають по різному: в світлі дні відблиски сонця створюють нові лінії і роблять скульптуру ще більш прозорою, в дощові дні краплі створюють об'єм і додають їй блиску. Частина скульптур Уайта прикрашають парк Трентам Гарденс у Великобританії. Також він виробляє фей на замовлення, вони знаходяться в приватній колеції.