Користувач:Олексаендр/Макс Люшер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Макс Люшер «Колір це інструмент діагностики».

Макс Люшер - це один з найвідоміших психологів і психотерапевтів.

Макс Люшер народився 9 вересня 1923 в швейцарському місті Базелі. У дитинстві Макс Люшер був дуже загальмованою дитиною, але дуже цілеспрямованим.

16 років домігся спеціального дозволу на відвідування семінарів та лекцій з таких предметів як філософія і психологія в інституті Базеля. В університеті він вивчав: соціологію, філософію права і релігії, клінічну психіатрію.

Перша доповідь в 1947 р. на першому Всесвітньому конгресі з психології Макс Люшер у віці 23 років вперше представив основні положення колірної діагностики.

Після цього діагностика Люшера отримала міжнародну популярність і швидко поширилася по всьому світу. У 1949 році захистив дисертацію «Колір як інструмент психодіагностики».

У цьому дипломі він якраз і розробив свій всесвітньо відомий колірний тест, який надалі був переведений майже на 30 мов світу, а книги його стали світовими шедеврами в галузі психології.

Його концепція та ідеї отримали широке застосування після 1949 року. Научная деятельность В 1956 г. Макс Люшер получил место профессора психологии в Амстердаме.

Колірний тест Люшера один з тестів, який користуються найбільшою популярністю завдяки своїй простоті. Це тематичний апперцептивний психологічний тест, який дозволить з високим ступенем ймовірності продіагностувати ваш внутрішній станю. Потім керував медико-психологічними та соціологічними дослідженнями, що проводяться з використанням його тесту в Західній Німеччині.

В цей час він розробив систему, яка дозволяє проаналізувати різноманітні фактори купівельних переваг і успішно створювати дизайн для різних груп покупців. Протягом 40 років він консультував різні мультинаціональні компанії.

З 1966 року Макс Люшер живе в Швейцарії. Сьогодні його основна діяльність пов'язана з проведенням навчальних семінарів для психотерапевтів і підтримкою наукових розробок в області кольорової діагностики.

Читанням лекцій у Східній та Західній Європі США та Австралії. Люшер також є почесним членом міжнародного роршахського товариства в Римі.

Президентом центру діагностики Люшера в Римі і президентом Інституту Макса Люшера в Падуї.

Пройти психологічний тест психолога Люшера дуже легко – вам буде запропоновано відповісти на ряд питань, пов'язаних з вибором кольору в певних ситуаціях, на основі ваших відповідей легко оцінити емоційний стан, схильність до стресів, вибірковість уваги і цілий ряд інших факторів. Важливо відзначити, що на виході ви отримаєте дуже точний результат і дізнаєтеся схильність вашої психіки до тих чи інших захворювань.

Повний тест Люшера став дуже часто використовуватися роботодавцями при прийомі на роботу, так як дає їжу для роздумів, показуючи внутрішній стан людини, його невпевненість, комутативні навички, проблеми в спілкуванні, схильність до стресів.

Все своє життя Макс Люшер активно брав участь у розвитку психології, відвідував міжнародні семінари та конференції, вів насичене наукове життя.

[1]

[2]

[3]

  1. "Макс Люшер «Цвет это инструмент диагностики». Макс Люшер - это один из самых известных психологов и психотерапевтов." www.myshared.ru (рос.). Процитовано 11 грудня 2018.
  2. obu4ayka.ru https://obu4ayka.ru/psihologiya/maks-lyusher-psihologiya.html. Процитовано 11 грудня 2018. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  3. Макс Люшер Цвет это инструмент диагностики. allyslide.com. Процитовано 11 грудня 2018.