Користувач:Олександр Павличук/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хонда Марина Петрівна
Хонда Марина Петрівна
Хонда Марина Петрівна
Заступниця голови Київської міської державної адміністрації
Нині на посаді
На посаді з 12 грудня 2018
Народився 19 листопада 1979(1979-11-19) (44 роки)
м. Ніжин Чернігівської області
Громадянство Україна Україна
Освіта Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Професія юрист
Нагороди
Заслужений юрист України
Заслужений юрист України


Хонда Марина Петрівна (нар. 19 листопада 1979(19791119), м. Ніжин, Ніжинського району Чернігівської області) — український політик. Заступниця голови Київської міської державної адміністрації з 12 грудня 2018 року.

Освіта[ред. | ред. код]

Повна вища. закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, отримала диплом магістра, спеціальність "Правознавство". Кандидат юридичних наук. Захистила кандидатську дисертацію "Конституційно-правовий статус столиці України - міста Києва.

Трудова діяльність[ред. | ред. код]

У 2008 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, диплом магістра, спеціальність "Правознавство";

З жовтня 2001 по липень 2008 – працювала в юридичному відділі управління правового забезпечення Київської міської ради, де допрацювала до посади заступника начальника управління;

В період з липня 2008 по серпень 2010 - начальник юридичного управління ТОВ «Концерн «Київшлях Підзембуд»»;

З серпня 2010 до листопаду 2012 - начальник Головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

Листопад 2012 - грудень 2018 - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА;

З 12 грудня 2018 року - призначена на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань самоврядних повноважень[1]. На посаді координує діяльність Департаменту суспільних комунікацій, Департаменту соціальної політики, Служби у справах дітей та сім’ї, Управління туризму та промоцій.

Нагороди[ред. | ред. код]

В 2016 році Указом Президента України Марині Хонді було присвоєно звання Заслужений юрист України[2].

Реалізовані проекти[ред. | ред. код]

Кімната соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
Відкриття першої кризової кімнати у місті Києві

Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування відкрито 05 червня 2019 року. Заклад є першим комунальним соціальним гуртожитком для хлопчиків, які зможуть тут проживати з 15 років. Завданнями цього гуртожитку є надання соціальних послуг підтриманого проживання, соціальної інтеграції дітей, які тимчасово тут проживають. У соціальному гуртожитку створено всі соціально-побутові умови для тимчасового проживання: кімнати розраховані на проживання 2-3 осіб, кухня обладнана побутовою технікою та необхідним інвентарем, наявні пральні машини, обладнанні місця для занять та відпочинку. [3]

Служба телефону довіри для постраждалих від домашнього насильства осіб "15-00"[4] запрацювала 29 листопада 2019 року. Це перша муніципальна лінія для постраждалих від домашнього та гендерно-зумовленого насильства. "Телефон довіри" запущено у співпраці з Фондом народонаселення ООН. Щотижня до колл-центру звертається більше сотні людей. Фахові психологи надають необхідну допомогу та підтримку усім, хто її потребує.

Кімнати кризового реагування відкрито 26 травня 2020 року для постраждалих від гендерно-зумовленого та домашнього насильства. "Кризові кімнати" призначені для поселення осіб, які опинилися в кризовій ситуації і їм нікуди подітися. Перебувати вони тут зможуть до 10 днів. Користуватися послугами кімнати можуть як жінки, так і чоловіки. Також, кімнати пристосовані і до перебування з дітьми. Адреса кімнати засекречена задля безпеки постраждалих [5].

Відкриття першого міського коворкінгу Vcentri Hub

Завдяки роздержавленню газети “Вечірній Київ”, у листопаді 2018 року було створено комунальне підприємство “Центр публічної комунікації та інформації". Метою створення Центру було запровадження європейських стандартів публічних комунікацій влади з громадою. Центр ми створювався у тісній співпраці з громадськістю. Нині на базі Центру працює перший міський простір для подій і коворкінг - Vcentri Hub[6]. Для громадських організацій послуги хабу безкоштовні.

На посаді директора Департаменту суспільних комунікацій, Хонда започаткувала дві новітні, на той час, ідеї. Перша - конкурс проектів громадських організацій «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», заавдяки якому ГО можуть отримати кошти з міського бюджету для реалізації своїх проектів. З 2018 року реалізовано 40 проектів ГО на суму майже 7 мільйонів гривень. Друга - конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Його було запущено у 2012 році. Нині це дієвий механізм для розвитку органів самоорганізації населення (ОСН). За 8 років перемогу здобув 91 проект, на суму понад 6,5 мільйона гривень.

Марина Хонда є однією з ініціаторок Гендерного паспорту міста Києва, метою якого є: оцінити становище жінок та чоловіків визначити особливості та особливі потреби щодо захисту їх прав; визначити специфіку потреб вразливих верств населення з десегрегацією на жінок та чоловіків; проаналізувати потреби жінок та чоловіків у різних сферах гуманітарного простору (освітні потреби, медичні потреби, соціальні послуги та соціальний захист); проаналізувати рівень фінансового забезпечення потреб жінок та чоловіків у різних сферах; проаналізувати питання наявності та ефективності заходів з протидії домашнього насильства та торгівлі людьми. Гендерний підхід створює ефективну систему забезпечення мешканців міста доступними та якісними послугами і надає рівні можливості впливу на ухвалення рішень щодо розбудови міста.

Робота під час пандемії COVID-19[ред. | ред. код]

З початком епідемії коронавірусної інфекції, за дорученням Київського міського голови було створено Єдиний координаційний центр для допомоги малозахищеним верствам населення. Курування роботою центру було покладено на Хонду. Центр мав на меті об'єднати зусилля волонтерів, представників бізнесу, соціальних працівників для допомоги людям, що опинилися в складних життєвих обставинах. Завдяки роботі Центру, майже 60 тисяч осіб з, так званої, групи ризику (літні люди, особи з інвалідністю, паліативні хворі) отримали продуктові набори, що дозволили обмежити їхні соціальні контакти на етапах жорсткого карантину. Також, понад 140 осіб отримали постійне транспортування на життєво необхідні для них процедури гемодіалізу[7]. Організація ООН-Жінки в Україні позитивно відзначила діяльність ЄКЦ та рекомендує іншим містам України створювати подібні Центри[8].

Від пандемії постраждали практично усі сфери бізнесу та економіки світу. Задля підтримки туристичного іміджу Києва, було запущено безкоштовні екскурсії Kyiv City Travel[9] для іноземців та внутрішніх туристів. Екскурсії проходять щовихідних українською та англійською мовами та з дотриманням усіх санітарних вимог. Ініціаторами заходів є Управління туризму та промоцій КМДА та КП «Київський міський туристично-інформаційний центр».

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Хонда Марина Петрівна;— kyivcity.gov.ua
  2. [1]
  3. https://glavcom.ua/kyiv/news/u-stolici-vidkrivsya-pershiy-socialniy-gurtozhitok-dlya-ditey-sirit-foto-599775.html
  4. https://kiev.vgorode.ua/news/sobytyia/415404-obratys-za-pomoschui-v-kyeve-zarabotal-telefon-doveryia-dlia-preduprezhdenyia-domashneho-nasylyia
  5. https://hromadske.ua/posts/u-kiyevi-vidkrili-pershu-krizovu-kimnatu-dlya-zhertv-domashnogo-nasilstva
  6. https://www.the-village.com.ua/village/city/city-news/294903-pershiy-miskiy-prostir-vcentri-hub-vidkrili-bilya-zolotih-vorit-yak-vin-pratsyuvatime
  7. https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3031880-marina-honda-zastupnica-golovi-kmda.html
  8. https://www.auc.org.ua/sites/default/files/report_rga_covid-19_ukr_0.pdf
  9. https://ua.112.ua/suspilstvo/u-kyievi-pochaly-provodyty-bezkoshtovni-pishokhidni-ekskursii-543481.html