Користувач:Татомир Юрій Ігорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Татомир Юрій Ігорович (26 вересня 1984 р.н., село Боянець, Жовківського району, Львівської області) – український адвокат, юрист, член Асоціації правників України, заступник прокурора Львівської області, заступник начальника управління представництва інтересів держави та громадянина в суді прокуратури Львівської області, експерт Мережі публічного права та адміністрації UPLAN у Центр політико-правових реформ, громадський монітор Національного превентивного механізму у Офісі Омбудсмана України.

Біографія[ред. | ред. код]

Татомир Юрій Ігорович - юрист-волонтер громадських організацій, здійснював безкоштовний юридичний супровід та підтримку, правовий захист незахищених верств населення щодо порушення їх прав на належні умови проживання. Під його керівництвом було запущено “гарячу лінію” по наданню безкоштовної юридичної консультації з питань порушення прав людини та громадянина. У разі звернень у справах, що потребували судового розгляду, надавав адвокатський супровід та підтримку. За 3 роки було надано безкоштовних юридичних консультацій для 1000 осіб, з яких 200 військовослужбовці та 50 членів сімей загиблих учасників АТО. Здійснював розвиток та координацію мережі громадської платформи у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях, що надавала безкоштовну первинну та вторинну правову допомогу, онлайн-консультації, складання позовних заяв та інших процесуальних документів. Зарекомендував себе як людина, яка докладає значні зусилля у напрямку реформування національного законодавства, зокрема кримінального процесуального, з метою заповнення “прогалин”. Брав участь у круглих столах, робочих групах та співпрацював з громадськими та ветеранськими організаціями, а також з міністерствами, відомствами та іншими органами виконавчої влади, громадськими радами при правоохоронних та інших органах державної влади, здійснюючи правовий супровід підготовки законопроектів, змін до чинного законодавства. Займався роз’яснювальною, консультаційною та навчальною роботою з питань децентралізації серед громад Львівської області. Дружина - Татомир Олена Ігорівна (1983); донька - Анна (2019).

Освіта та курси[ред. | ред. код]

2001-2007 рр – вища юридична. Юридичний факультет, Львівський національний університет імені Івана Франка. 2012-2014 рр – вища економічна. Економічний факультет, Львівський торгово-економічний університет. З 2013 року є членом Асоціація правників України. Листопад 2014 року - сертифікат підвищення кваліфікації від Національної Асоціації Адвокатів України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Квітень 2019 року - сертифікат від International Committee of the Red Cross ICRC. Пройшов курс SPE по ораторському мистецтву та володіє необхідними навичками для публічних виступів. Січень 2019 року - пройшов базовий тренінг “Як подолати політичну корупцію: Інструменти для громадського контролю”. Лютий 2019 року - участь у Базовому навчальному тренінгу для громадських моніторів з моніторингу місць несвободи.

Має безліч сертифікатів про участь в заходах підвищення кваліфікації адвокатів.

Кар'єра[ред. | ред. код]

З серпня 2008 року до вересня 2013 року - займав різні посади у ПАТ «КРЕДОБАНК». Починаючи з березня 2013 року приймає активну участь в громадській діяльності, зокрема є членом асоціації правників України. З вересня 2013 року - співзасновник ГПО «Верховенство закону». З червня 2014 року до травня 2017 року - член ГО "Розвиток Громади". З лютого 2015 року - співзасновник Громадського формування з охорони громадського порядку «Розвиток Громади». З травня 2015 року до серпня 2015 року - голова Комітету протидії корупції Громадської ради при УСБУ у Львівській 0області. Помічник - консультант народного депутата України VIII скликання. З липня 2016 року до вересня 2016 року - голова Комісії з питань дотримання законності в сфері етики, доброчесності та професійної діяльності прокурорів Консультативної ради при прокуратурі Львівської області. З вересня 2016 року до травня 2017 року - заступник начальника управління представництва інтересів держави та громадянина в суді прокуратури Львівської області, заступник прокурора Львівської області. З червня 2017 року - співзасновник коаліції громадських організацій «Львівська Рада Реформ». З грудня 2018 року - експерт Мережі публічного права та адміністрації UPLAN у Центр політико-правових реформ. З березня 2019 року - громадський монітор Національного превентивного механізму у Офіс Омбудсмана України. Адвокат, співзасновник «Панасенко, Татомир і Партнери».

Крім цього за період з 2013 до 2016 років приймав участь та був членом наступних громадських рад: Громадської ради при ДФС у Львівській області, Громадської ради при Львівській ОДА, Громадської ради при Департаменті державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, Громадської ради при державній екологічній інспекції у Львівській області, Громадської ради при УДПтСУ у Львівській області, Громадської ради при Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення у Львівській області, Громадської ради при Держкомземі у Львівській області та ін.

Нагороди та подяки[ред. | ред. код]

Юрій Ігорович має подяку від Консультативної ради громадських фахівців при прокуратурі Львівської області за особливий внесок у справу зміцнення законності, високий професіоналізм під час роботи в органах прокуратури, плідну співпрацю з громадськістю.