Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/1 жовтня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Горовиць Володимир Самійлович

-Знайдено: + Володи́мир Самí́йлович Го́ровиць (*1 жовтня 1903, Київ — †5 листопада 1989, Нью-Йорк, США) — український піаніст 20 століття, «король королів піанізму»{{джерело?


Зобр:2шт.


Назва:Одеський національний академічний театр опери та балету

-Знайдено: + | закінчення будівництва = 1 жовтня 1887


Зобр:13шт.


Назва:Циганков Дмитро Гнатович

-Знайдено: + Дмитро́ Гнатович Циганко́в (* 22 жовтня 1923, Старобільськ, нині Луганської області — 1 жовтня 1999) — український композитор. Заслужений працівник культури України.


Назва:Коструба Лілія Олександрівна

-Знайдено: + Лі́лія Олекса́ндрівна Костру́ба (*1 жовтня 1960, Золочів) — українська співачка, ініціатор та мистецький координатор багатьох проектів.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народилась 1 жовтня 1960 р. в м. Золочеві Львівської області. Там з п'ятирічного віку навчалася в музичній школі гри на скрипці, але через велике бажання співати, перейшла в клас бандури (викладач — Феньвеші М. О.). Вже тоді, виступаючи як солістка ансамблю народних інструментів та у складі ансамблю бандуристок у багатьох містах України та за кордоном (Швейцарії, Польщі), юна співачка стала лауреатом багатьох фестивалів та конкурсів.


Назва:Приходько Анастасія Костянтинівна

-Знайдено: + Анастасія Приходько прийняла рішення взяти участь в українському національному відборі 54-го Пісенного конкурсу Євробачення, що пройде у травні 2009 року в Москві (Російська Федерація), з цілком україномовною піснею «Мамо», і вже від самого початку розглядалася як один з найвірогідніших переможців. Однак уже на стадії півфіналу відбору, що відбувся 8 лютого 2009 року, розгорівся доволі великий скандал — деякі з членів журі опротестували участь в конкурсі А.Приходько, апелюючи як до ніби-то існуючих регламентних порушень пісні, яку виконувала учасниця (тривалість понад 3 хв. і раніше оприлюднення твору до 1 жовтня 2008 року), так і до буцімто лобіювання виконавиці на найвищому рівні і навіть пропозицій підкупу членів журі[1]. Інша сторона конфлікту, а саме коопродюсери К.Меладзе і О.Мозгова, а також сама співачка справедливо наводили в якості контраргументів заангажованість членів журі та вказували на інші численні порушення регламенту проведення відбору, серед яких головними були продюсування одним з членів журі, а саме О. Пономарьовим відразу двох учасниць. Головною вимогою протестувальників було повторне проведення півфіналу конкурсу. В результаті оприлюднення результатів півфіналу відтерміновувалося, а в опублікованому нарешті 19 лютого Національною телекомпанією України (НТКУ) списку виконавців, що потрапили до фіналу національного відбору на пісенний конкурс Євробачення-2009, імені А.Приходько не виявилось, адже її було дискваліфіковано за порушення регламенту конкурсу[2]. Причому змінити рішення Оргкомітету українського національного відбору на «Євробачення-2009» не змогли ані відкритий лист А.Приходько до Президента України Віктора Ющенка, під яким підписалось чимало знаних діячів культури і мистецтв, у т.ч. Софія Ротару, Микола Мозговий, Тіна Кароль тощо[3], ані заборона Шевченківського районного суду Києва від 5 березня проводити фінал національного відбору на участь у пісенному конкурсі Євробачення-2009[4].


Назва:Alyosha

-Знайдено: + Одразу після перемоги у національному відборі до конкусу Євробачення-2010 з'явились звинувачення в тому, що пісня «To be free», автором музики до якої є сама співачка є подібною до пісні «Knock Me Out» у виконанні Лінди Перрі і може бути плагіатом. Крім того, пісня була розміщена в мережі інтернет на сайті MySpace[5] до 1 жовтня 2009 року, чим порушує правила конкурсу. Президент національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф заявив, що співачка не буде дискваліфікована:


Назва:Шуров Дмитро Ігорович

-Знайдено: + Дмитро Ігорович Шуров (* 31 жовтня 1981, Вінниця) — український музикант, піаніст, учасник гурту «Esthetic Education» (з 2004-го); колишній клавішник гурту «Океан Ельзи» (з 2001 по 2004). Останні роки грає в сольному проекті «Pianoбой». Співорганізатор київських фестивалів інді-музики Gogol-fest та Moloko Music Fest. У 2006—2009 роках був піаністом у гурті Земфіри.
Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + Восени 2006 Земфіра запросила Шурова бути піаністом її гурту, з яким вона почала проводити репетиції та грати нові пісні. Результатом цієї співпраці став виданий 1 жовтня 2007 року, студійний альбом «Спасибо» — п'ятий у кар'єрі російської співачки. Також Дмитро, як піаніст, відіграв великий концертний тур на підтримку альбому — майже 100 виступів.


Назва:Вітошинський Лео

-Знайдено: + Вітошинський Лео (Левко Юрійович Вітошинський) (* 23 червня 1941, Відень — † 1 жовтня 2008) — австрійський та український музикант, гітарист, педагог, 1998 — почесний професор Музичної Академії у Львові, 2001 — заслужений артист України.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]