Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/6 жовтня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Ведель Артем Лук'янович

-Знайдено: + У березні 1796 Артемій Ведель переїхав до Харкова, що було пов'язано з призначенням генерала Леванідова генерал-губернатором Харківського намісництва. Тут А. Ведель організував новий намісницький хор і оркестр, викладав спів і музику в Казенному училищі при Харківському колегіумі. Продовжував композитор і творчу працю. Написав 3 концерти: «Воскресни Боже» та «Услиши Господи глас мой» (6 жовтня 1796) та ін. Названо лише датовані твори, але в цей час композитор міг написати ще ряд інших композицій, зокрема двохорний концерт «Господь пасет мя».


Зобр:1шт.


Назва:Опришко Микола Васильович

-Знайдено: + Мико́ла Васи́льович Опри́шко (6 жовтня 1898 — 21 вересня 1941) — диригент-хормейстер, бандурист.
-Знайдено: + Народився він 6 жовтня 1898 року у Рогозові Бориспільського району в родині місцевого священика, де в особливій пошані були народні традиції і звичаї. Батько грав на народних інструментах і навчив сина грі на сопілці та скрипці. Згодом сім’я переїхала до Борисполя, де пісенна аура вплинула на подальший шлях талановитого юнака. Бориспільські хлопці й дівчата давно славилися прекрасними голосами, якими захоплювалися не лише прості селяни, а й композитор Микола Лисенко.


Зобр:1шт.


Назва:Карпа Ірена Ігорівна

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З 6 жовтня 2012 веде програму «Наші в Раші» на Новому каналі. Програма присвячена російським зіркам шоу-бізнесу, які походять з України.[1][2]


Назва:Стефюк Марія Юріївна

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + 6 жовтня 2009 року виступила у Львівській філармонії разом з капелою бандуристів.


Назва:Венедиктов Лев Миколайович

-Знайдено: + Народився 6 жовтня 1924 (м.Тамбов, Росія), в сім'ї відомого на той час регента — Миколи Яковича Венедиктова, який учився у Петербурзькій придворній півчій капелі разом з О.Александровим та Ю.Шапоріним, закінчив тут у М.Черепніна та А.Лядова консерваторію, працював хормейстером у Маріїнському театрі.


Зобр:1шт.


Назва:Горностай Василь Прокопович

-Знайдено: + Василь Прокопович Горностай (22 березня 1938, Великі Мошківці — 6 жовтня 2005) — український композитор, заслужений діяч мистецтв України.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Помер 6 жовтня 2005 року. Похований в Києві на Міському кладовищі «Берківці».


Зобр:1шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]