Користувач:Bogoviss

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Шаблон:Некоммерческая организация

Достовірність в ЗМІ (ДСМИ) (англ. accuracy in media) — американська некомерційна спостережна організація в галузі ЗМІ, заснована в 1969 році економістом Рідом Ірвіном. Згідно з її статутом, ДСМІ - це «некомерційна організація, яка спостерігає за незаконними діями засобів масової інформації, яка критикує упереджені і неякісні новини і ставить наголос на важливі питання, домагаючись неупередженого висвітлення ».

Незважаючи на твердження ДСМІ про політичну нейтральність[1], вона часто розглядається засобами масової інформації та іншими наглядовими організаціями-колегами як консервативна організація[2][3][4][5][6].

ДСМІ засудила журналістку Олену Мармор, яка в 1983 році випустила документальний фільм для каналу NBC про Руську Православну Церкву; [7] стверджувала, що «вона ігнорувала репресивну релігійну політику Радянського Союзу».

Примечания[ред. | ред. код]

  1. Frequently Asked Questions // Accuracy in Media, 2007
  2. "Follow-Up: Interview With Accuracy in Media Editor Cliff Kincaid" // The O'Reilly Factor, Fox News, February 8, 2005.
  3. Stephen Miller, Reed Irvine, 82, Founded Accuracy in Media // New York Sun, November 18, 2004
  4. Douglas Martin, "Murray Baron, 94, Labor Lawyer And Head of Accuracy in Media" // New York Times, September 26, 2002.
  5. "Defining Bias Downward" // Columbia Journalism Review, January/February 2005.
  6. Steve Rendall. The Fairness Doctrine // Fairness and Accuracy in Reporting, January/February 2005
  7. Group Watch Profile: Accuracy In Media