Користувач:Cratiaua/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Кратія (компанія) - група компаній, що надає широкий спектр консалтингових та аутсорсингових послуг для виробників медичної та фармацевтичної продукції на території пост-радянського країн: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Монголія, Таджикистан, Туркменістан, Україна та Узбекістан. Станом на 2019 рік співпрацює з більш ніж 900 виробниками медичних виробів та техніки, більше ніж 140 виробниками фармацевтичної продукції, більш ніж 100 виробниками косметичних засобів та спеціальних харчових продуктів.

ТОВ “Кратія Медтехніка”, що входить у группу компаній “Кратія”, є Уповноваженим представником в Україні світових лідерів медичної промисловості, таких як Medtronic, Philips, Boston Scientific, Covidien, Becton Dickinson, Paul Hartmann, Abbott Molecular, Soering, CooperVision, Meril, Edenta, Qiagen, Serrix та інших. Система управління якістю сертифікована Bureau Veritas за стандартом ISO 9001.

ТОВ “Кратія Лігал”, що входить у группу компаній “Кратія”, з 2017 року проводить освітні заходи щодо боротьби із сірим імпортом та фальсифікатом на фармацевтичному та медичному ринку.

Центральний офіс компанії знаходиться у м.Києві, Україна.

Діяльність

Діяльність сформована відповідно до типів медичної продукції:

  • лікарські засоби та активні фармацевтичні інгрідієнти: реєстрація, перереєстрація та внесення змін; створення та підтримка системи фармаконагляду; розробка та реєстрація графічних макетів; підготовки звітів експертів стосовно доклінічних та клінічних даних; впровадження системи управління якістю відповідно до Належної Виробничої Практики.
  • медичні вироби та техніка: оцінка відповідності та сертифікація; послуга Уповноваженого представника виробника; розробка та впровадження системи управління якістю відповідно до ISO 9001 та ISO 13485;
  • спеціальна харчова продукція;
  • косметичні засоби;
  • засоби для дезінфекції.

Щорічно фахівці компанії проводять числену кількість семінарів та доповідей.

Станом на 2019 рік послуги надаються у 12 країнах.

Історія

Компанія заснована у жовтні 2006 року у м. Києві як про-європейське консалтингове агентство з реєстрації лікарських засобів.

З 2007 по 2011 компанія представляла Україну, Казахстан та Россію у регуляторній системі Tarius. Загалом було розроблено та внесено більш ніж 300 сторінок експертних звітів стосовно діючих вимог законодавства зазначених країн щодо лікарських засобів та медичних виробів.

У 2008 року компанія розширила діяльність на медичні вироби, а також почала надавати послуги із створення та підтримки системи фармаконагляду в Україні.

З 2009 року є членом Європейської Бізнес Ассоціації.

З 2012 року є членом Ассоціації Операторів Ринку Медичних Виробів.

З 2013 року є членом Американської Торгівельної Палати в Україні.

У 2015 році був проведений аудит та отримані позитивні висновки PSCI (Pharmaceutical Supply Chain Initiative). Компанія розширює географію присутності та розпочинає надавати послуги на территорії Азербайджну, Беларусі, Грузії, Казахстану та Молдови.

2016 рік - Bureau Veritas провів сертифікацію системи управління якістю стосовно послуг Уповноваженого представника виробника в Україні на відповідність ISO 9001:2015. Географія послуг розширюється на Вірменію, Киргизстан, Монголію, Таджикистан, Туркменістан та Узбекістан.

2017 рік - заснування компанії “Кратія Лігал”, метою якої є боротьба із сірим імпортом та фальсифікатом на фармацевтичному та медичному ринку.

2019 рік - сертифікація системи управління якістю стосовно регуляторних та консалтингових послуг на відповідність ISO 9001:2015, проведена Bureau Veritas.

Примітки

https://ldaily.ua/ru/farmatsevtika-vysokointellektualnyj-biznes-v-kotorom-net-mesta-neobdumannym-i.html

https://www.apteka.ua/article/507162

https://www.apteka.ua/article/328022

https://www.apteka.ua/article/372244

Джерела

https://www.cratia.ua/pro-kompaniyu-kratiya.html

http://uarep.com/uk/manufacturers

https://eba.com.ua/member/tov-kratiya/

http://www.chamber.ua/Membership/MembersListPage/3597

http://amomd.com/ua/