Користувач:Estabiano/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бетоноукладальні комплекси з ковзаючою опалубкою

Норми рекомендували[уточнити] встановлення рейок на бетонні плити, проте на практиці для здешевлення робіт рейки встановлювали на піщані подушки. Вертикальні допуски були досить жорсткими — ±3 мм. Але в процесі вкладання бетону рейки на неякісно ущільненій пішаній основі могли просісти унаслідок чого бетонне покриття виходило нерівним. ДБН В.2.3-4:2015

Цементобетонне покриття часто влаштовують як «латку» на асфальтобетонній дорозі — у місцях зупинки автобусів[1]

примітки [n 1]

Міст Interstate Highway з асфальтобетонного шару

Виноски

  1. До комплекту машин входили: Д-345 — машина для профілювання основи, Д-375А  - розподілювач бетонної суміші, Д-376А — бетоноупоряджувальна машина, Д-377 — машина для нарізки швів у свіжоукладеному бетоні, Д-432А — машина для нарізки швів у затверділому бетоні, Д-344 — машина для заливки швів гарячою мастикою. Окрім того, були задіяни машини для укладання рейок, зазвичай із залізничного комплекту.

Примітки[ред. | ред. код]


Норми рекомендували встановлення рейок на бетонні плити, проте на практиці для здешевлення робіт рейки встановлювали на піщані подушки. Вертикальні допуски були досить жорсткими — ±3 мм. Але в процесі вкладання бетону рейки на неякісно ущільненій пішаній основі могли просісти унаслідок чого бетонне покриття виходило нерівним.