Користувач:Hour/Watsons

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Watsons Personal Care Stores
Тип

Subsidiary of A.S. Watson Group

Галузь

Pharmacy
Health care
Beauty care

Засновано

1828

Штаб-квартира

Hong Kong

Територія діяльності

Hong Kong
China
Taiwan
Thailand
Turkey
Philippines
Japan
South Korea
Singapore
Malaysia
Ukraine
Latvia
Lithuania
Indonesia

Ключові особи

Li Ka-shing
Canning Fok

Холдингова компанія

A.S. Watson Group

Сайт

Watsons Personal Care Stores (Hong Kong)

Ватсонс особистої гігієни магазинах ([undefined] помилка: {{lang-xx}}: немає тексту (допомога){{{1}}}), відомий просто як Ватсонс (屈臣氏), є найбільшим здоров'я та краси мережа магазинів в Азії. Він є членом компанії A. S. Watson групи, мажоритарним акціонером СК Хатчисон підприємством. Вона працює понад 700 магазинів в Гонконзі, Макао, Материкового Китаю, Тайваню, Сінгапуру, Таїланду, Малайзії, Філіппін, Індонезії, Японії, Південної Кореї, Туреччини, України, Литви і Латвії.[1][2][3]

Історія[ред. | ред. код]

А. реклама С. Уотсон, 1923

Доктор Томас Босуелл Уотсон (1815-1860), Шотландії, був першим членом сім'ї Уотсон, щоб прибути на Далекий Схід, де в 1845 році він відкрив приватну практику в Макао, на південно-західному узбережжі Китаю.[4] після продажу своїй практиці лікар, він переїхав до Гонконгу в 1856 році, де він став співвласником Гонконгської диспансер, відгалуження від Кантону профілакторій яка діяла з 1828-1858. Відомий як "великий медицини магазин" ([undefined] помилка: {{lang-xx}}: немає тексту (допомога){{{1}}}; Кантонська: дай Yeuk Фонг), профілакторій основними клієнтами були матроси і солдати. Диспансер не був відомий як С. А. Уотсон до 1870 року, хоча Олександр Скервинг Ватсон узяв у 1858 році після зміни управління. т. Б. Уотсон відправив сім'ю назад до Шотландії в 1857 і він сам слідував два роки.

Після смерті д-р т. Б. Уотсон в 1860 році диспансер Гонконг був зданий в оренду С. А. Уотсон і двох інших лікарів, і з 1862 року, на ім'я С. А. Уотсон чільне місце на диспансерному обліку Гонконг. У 1871 році Уотсон сім'я орендувала компанія Доктор Джон Девід Хамфріс і доктор Артур Хант, а потім торгівлі був страчений під ім'ям компанії A. S. Watson & компанії. Торгові точки були відомі як "Ватсонс Хімік".

Нинішні власники, Група Хатчисон, придбала контрольний пакет акцій в компанії A. S. Watson & Co. у Ltd. у 1963. У 1981 році вона стала дочірньою компанією Хатчисон Вампоа Лтд. В цей час група 75 торгових точок.

Галерея[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. About Watsons Personal Care Stores
  2. AS Watson
  3. Li Ka-shing sells nearly 25pc of AS Watson to Singapore investment giant Temasek, SCMP, 22 March 2014
  4. {{cite journal}}: Порожнє посилання на джерело (довідка) p. 221

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

[[Категорія:Підприємства, засновані 1828]]