Користувач:Kusluj/Відсутність консенсусу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Іноді буває, що в результаті обговорення немає консенсусу. Наступні дії залежать від контексту:

  • В обговореннях на вилучення відсутність консенсусу щодо статті, зображення чи файлу зазвичай означає, що їх слід залишити.
  • В обговореннях пропозиції додати, змінити чи видалити матеріал із статті відсутність консенсусу переважно означає, що слід залишити версію статті до пропозиції чи рішучого редагування. Тим не менше, для суперечливих матеріалів про живих людей у випадку відсутності консенсусу часто слід вилучити такі матеріали незалежно від того пропонували їх додати, змінити чи вилучити.
  • Коли заперечують правомірність дій адміністратора, а в обговоренні не досягли консенсусу на підтримку чи відкочування цих дій, такі дії зазвичай слід скасувати.
  • В обговореннях стосовно назви статті, за відсутності консенсусу використовують два типові рішення: якщо стаття була стабільна протягом довгого періоду часу, тоді залишають стабільну назву. Якщо стаття ніколи не була стабільна або назва міняється вже тривалий час, тоді повертають назву статті, що використовувалася першим значним дописувачем після того, як стаття перестала бути заготовкою.
  • В суперечках щодо зовнішніх посилань, спірні посилання видаляють до тих пір, поки не буде консенсусу їх додати.