Користувач:Marina Putivskaya/ТРЦ "Французький бульвар" (Харків)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ТРЦ "Французький бульвар" (Харків) [1]- це торгово-розважальний центр, розташований між великими спальними районами і історичним центром міста Харків. ТРЦ з'єднує дві великі магістралі міста - вул. Академіка Павлова і Салтівське шосе. Саме тому торговий центр, центральна вісь якого утворена 150-метрової вулицею, має назву «Французький Бульвар».

Історія[ред. | ред. код]

Проект торгово-розважального центру «Французький Бульвар» по вул. Академіка Павлова, 44-б, відомий харківському ринку нерухомості з 2004 року, коли стартувало його будівництво. Після введення в експлуатацію першої черги об'єкта в жовтні 2005 року, реалізація наступних черг була припинена аж до 2011 року. Будівництво ТРЦ «Французький Бульвар» стартувало в 2004 році. У жовтні 2005 року була відкрита перша черга, яка була представлена льодовим катком «Шато Ледо. У 2008 році фінансування реалізації проекту було заморожено. Потім був затверджений новий графік реалізації проекту, яким передбачається введення об'єкта в експлуатацію до кінця II кварталу 2012 року. За участю компаній Colliers International (Україна) і UTG був проведений аудит концепції ТРЦ, яка була адаптована до сучасних умов без внесення радикальних змін в архітектурний проект. Зокрема, були поліпшені візуальна доступність і пропорції магазинів, приміщення для великих орендарів були адаптовані відповідно до сучасних запитів. До розробки дизайну інтер'єрів була залучена компанія Froberg Architecture. Дизайн став однією з унікальних особливостей торгово-розважального центру. За допомогою дизайну творці спробували відтворити атмосферу Парижу середини XX століття. Поруч з будівлею ТРЦ розміщена копія Ейфелевої вежі висотою з 9-поверховий будинок. Галерея ТРЦ облицьована натуральним травертином – саме таким каменем облицьовані будинки на центральних вулицях Парижа.

Цінності ТРЦ[ред. | ред. код]

  • Здоров'я
  • Сім'я
  • Дружба
  • Збереження планети
  • Любов

Магазини[ред. | ред. код]

У торгово-розважальному центрі «Французький бульвар» розташовано більше ніж 200 магазинів одягу, взуття, косметики, товарів для дому та електроніки. Серед магазинів одягу тут можна знайти унікальні в Харкові бренди, такі як VOVK і Marks & Spencer.

Кідс Бульвар[ред. | ред. код]

ТРЦ «Французький бульвар» став першим і єдиним в Харкові ТРЦ, який, для зручності відвідувачів, розмістив усі магазини дитячих товарів на одному поверсі під назвою «Kids бульвар», на якому, крім магазинів дитячого одягу, взуття та іграшок, розташовано три великих супермаркету дитячих товарів.

Food Hall[ред. | ред. код]

Кількість ресторанів і кафе в ТРЦ «Французький бульвар» сягає понад 25 закладів. На найбільшому Food Hall м. Харьков зібрані кухні з усього світу: Roll Club, KFC, Poke Hawaii, Burger Club, Barbaris, Home Sweet Home та інші.

Розваги[ред. | ред. код]

У ТРЦ «Французький бульвар» налічується більш ніж 15 розважальних зон, серед яких розваги, аналогів яким більше немає в місті • Кінотеатр Планета кіно - єдиний в Харкові кінотеатр з технологіями 4DX і IMAX. • Скалодром ПІК - перший інтерактивний Скелелазна атракціон в Харкові. • Батутними клуб Притяжение • Роллердром Шато Ледо - єдиний в Харкові роллердром. • Франсільванія - перша і єдина в Харкові країна професій і захоплень • Центр раннього розвитку Footbik - розвиваючі заняття футболом для дітей від 1,5 до 7 років за програмами, розробленими академією TSM ACADEMY (Нідерланди)

Ейфелева вежа[ред. | ред. код]

Одне з найбільш відвідуваних місць Харкова - точна, зменшена копія Ейфелевої вежі на другому рівні паркінгу ТРЦ «Французький бульвар». Відкриття вежі відбулося 14 лютого 2012 року. Під час виготовлення було використано більше 35 тонн металу, а на будівництво споруди пішло близько двох місяців. Висота конструкції становить 35 метрів.

Паркінг[ред. | ред. код]

Двоповерховий. Розрахований на 1050 паркомісць

Нагороди[ред. | ред. код]

«Кращі архітектурні рішення. Інтер'єр» на Shopping centers awards 2018 by URE Club.

ТРЦ "Французький бульвар" - Кращий торгово-розважальний центр Харкова

ТРЦ "Французький бульвар" - Кращий Торговий центр Харкова 2016 з версією премії Retail Awards 2016 «Вибір споживача»!

ТРЦ "Французький бульвар" - Кращий торгово-розважальний центр Харкова 2013 по Версії The Ukrainian Property Awards 2013

Керівництво[ред. | ред. код]

Девелопером проекту торгово-розважального центру «Французький Бульвар» виступає компанія «АКСІОМА» [2] Українська девелоперська компанія "Аксіома" почала свою діяльність в 2002 році. Метою компанії є реалізація проектів, які об'єднують в собі три основні якості: комерційну доцільність, високу соціальну значущість і новизну в обраному сегменті ринку. Основним видом діяльності української девелоперської компанії "Аксіома" є розвиток проектів комерційної нерухомості в харківському регіоні країни. Технічне керівництво і експлуатацію ТРЦ «Французький Бульвар» здійснює міжнародна консалтингова компанія CBRE. CBRE є найбільшою консалтинговою компанією в галузі нерухомості в світі (за підсумками 2012 року), входить в список 500 найбільших компаній світу згідно з рейтингом Fortune 500, а також в рейтинг 50 кращих компаній BusinessWeek. CBRE має 450 офісів та афілійованих компаній в більш ніж 60 країнах світу і штат співробітників близько 39 000 чоловік. Штаб-квартира компанії знаходиться в Лос-Анджелесі (США).<nowiki>Вставте тут невідформатований текст</nowiki> Український офіс CBRE був відкритий в січні 2008 року і є частиною афілійованої мережі компанії. Сьогодні в штаті співробітників CBRE в Україні працює близько 100 фахівців, включаючи персонал на об'єктах нерухомості, переданих компанії в управління та експлуатацію. Портфоліо компанії з управління нерухомістю налічує близько 376 тис. Кв.м., як завершених, так і нинішніх проектів у офісної, складської і торгової нерухомості, серед яких: ТРЦ «Французький Бульвар» (~ 65 500 кв) в Харкові, ТРЦ Fabrika (~ 82 000 кв.м) і ТРЦ Lubava (26 000) в Херсоні, БЦ Eleven (~ 11 000 кв.м), БЦ «Ріальто» (~ 18,000 кв.м), БЦ «Прайм» (~ 10 000 кв.м), БЦ «Євразія» (~ 33 500 кв.м) в Києві, а також логістичний комплекс East Gate Logistics (~ 50 000 кв.м) і логістичний парк «Комодор» (~ 70 000 кв.м) в Київської області.