Користувач:Perohanych/Товариство Острогірка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Товариство Острогірка
Дата заснування 2014
Адреса Україна, Львівська область, м. Старий Самбір, вул. Зиблікевича, 13
Офіційний сайт www.facebook.com

Товариство Острогірка (Товариство з охорони культурної спадщини «Острогірка») — громадська організація, що займається історико-краєзнавчою діяльністю. Легалізована реєстраційною службою Старосамбірського районного управління юстиції у Львівській області 10.11.2014 року.

Мета[ред. | ред. код]

Історико-краєзнавча діяльність, спрямована на виявлення та перепоховання жертв воєнних дій періоду Першої та Другої світових воєн, визвольних змагань, політичних репресій, відновлення та впорядкування меморіальних (військових) цвинтарів, наукове дослідження ходу бойових операцій та конкретних місць боїв з історико-просвітницькою ціллю, догляд за могилами громадських діячів Старосамбірщини, догляд за могилами родичів малозабезпечених верств населення та допомога в проведенні поховальних заходів.

Завдання[ред. | ред. код]

Зосередження зусиль громадськості на охорону, збереження та використання культурної спадщини краю національного та місцевого статусу; проведення дослідницько-пошукової діяльності у галузі історії і краєзнавства та організація науково-дослідницьких експедицій з метою виявлення, ідентифікації та перепоховання жертв Першої та Другої світових воєн. Впорядкування меморіальних некрополів та здійснення громадського контролю за станом їх збереження.

Логотип[ред. | ред. код]

Літера «А» у лавровому вінку.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

[[Категорія:Громадські організації України]] [[Категорія:Засновані 2014]] [[Категорія:2014 в Україні]]