Користувач:SVPetkov/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сєдих Юрій Іванович — Президент Товариства "Україна-Болгарія". Посол Миру. Член Української Ради Миру, дійсний член Академії будівництва України. та Почесний член Української академії інформатики, почесний доктор права КУП НАН України, Почесний доктор Київського слов’янського Університету, доктор філософії, професор.Член Асоціації генералів-ветеранів Міністерства оборони України.

Напрями діяльності[ред. | ред. код]

Впродовж тривалого часу Ю.І.Сєдих плідна працює над зміцненням дружби між народами України та Болгарії. У 1971 році його прийняли до Правління Українського відділення Товариства радянсько-болгарської дружби, яке згодом було трансформоване у Товариство «Україна-Болгарія» у складі Української федерації зв’язків з закордонними організаціями. У 1999 році обраний президентом Товариства "Україна-Болгарія", докладає зусилля і спрямовує діяльність Товариства на розвиток дружби, всебічних наукових та культурних зв’язків між організаціями України та Болгарії. В своїй роботі спирається на дружній колектив однодумців.

Продовжуючи славні традиції, використовуючи досвід своїх попередників, Правління Товариства в сучасних, не простих умовах, вишукує і знаходить можливості вписати нові, незабутні сторінки у літопис дружби України і Болгарії, яка сягає віків ще за часів Київської Русі та освячена спільною історією, культурою, писемністю та вірою, боротьбою за незалежність.

Світ вдячний людям, які роблять добрі справи, зберігають славні традиції своїх попередників, вболівають за кращу долю нащадків і докладають зусиль аби зберегти мир та дружбу між народами. Вони не чекають на нагороди і відзначення, а роблять це за покликом серця. Саме такі люди згуртовані у Товаристві «Україна-Болгарія», яке обрано колективним членом Української Ради миру.

"Даруй людям добро, покладайся на долю, але роби влас¬не життя. Не зупиняйся у дорозі навіть у найскрутнішу годину" - це життєве кредо Ю.І. Сєдих. За його ініціативою та проек¬том у Печерському районі Києва побудований і освячений новий пам'ятник воїнам, які полягли у Російсько-турецькій війні 1877- 1878 рр. за визво¬лення Болгарії від п’яти вікового османського поневолення. Ю.І.Сєдих - лідер, непересічна, духовно багата, творча особистість: Будівничий, Науковець, Журналіст, Громадський діяч, Посол миру. І кожне з цих поважних визна¬чень мають вагоме підґрунтя.

Кажуть, людина свідомо обирає свій шлях, вибудовує своє життя. Для Юрія Івановича важливо, аби воно наповнювалось добрими справами, залишало по собі яскравий слід.

Нагороди і звання[ред. | ред. код]

За сумлінну, багаторічну працю, заслуги перед Українським народом нагороджений орденом "За заслуги" Ш ступеню та Почесними грамотам Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України.

Лауреат премій: ім. М. Будникова Академії будівництва України, "Незалежність" Національної Спілки журналістів України та Міжнародної літературно-мистецької премії ім. Миколи Сингаївського.

Має ордени і медалі СРСР, УРСР та іноземних держав, у т. ч. Народної Республіки Болгарії – орден «Мадарски конник» Першого ступеню, Німецької Демократичної Республіки та Республіки Куба, а також Української Православної Церкви: Рівноапостольного князя Володимира І-П ступенів; ордени - "Лицар Вітчизни" з врученням іменної шаблі, "Чорнобильський хрест: Мужність. Честь. Гуманність», "Орден громадянської мужності" Міжнародної організації «Антитерористична єдність» та орден «За єдність України» Національного Комітету по боротьбі з корупцією, має почесні відзнаки: "За відвагу" МНС України, "Знак пошани" Міністерства оборони України, "Знак пошани" Київського міського голови, Срібний Хрест Міжнародного благодійного фонду "Меценати Батьківщини".

«Золоту лаврову гілку» МІДу Болгарії . Нагороджений Орденом Миру ІІ ст. Української Ради Миру та Почесною відзнакою "За захист прав людини" Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.