Користувач:SparrowBirdy/Ізуна Учіха

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ізуна Учіха
うちはイズナ
Народився10 січня
Помер23 вересня

Ізуна Учіха (яп. うちはイズナ, Учіха Ідзуна) був шинобі з клану Учіха. Він, разом зі своїм братом Мадарою Учіха, стали відомі як два найсильніших члена клану.

Особистість

[ред. | ред. код]

Ізуна Учіха був дуже вірною та розумною людиною. Разом із своїм бротом, Мадарою, вони часто влаштовували бійки, щоб покращити власні навички. У них був дух суперництва щодо майстерності одне одного. Згодом любов Ізуни до свого клану зростала і його метою став захист роду. Він був у захваті від Мадари, та навіть не одразу повірив, що його брат зізнався, що слабкіше за Хашираму.

Він обожнював свого старшого брата і був таким близьким з Мадарою, що навіть віддав йому свої очі в якості прощального подарунка, щоб упевнитися, що Мадара буде в силах захистити майбутнє їх клану.

За іронією долі, не усвідомлюючи зв'язку Шарингана з прокляттям його клану, Ізуна не знав, що насправді швидше він був проклятий, а не ті, у кого не було Шаринган, яким він так пишався.

У зв'язку з тим, що він став жертвою прокляття ненависті, як і багато інших Учих, Ізуна не міг бачити що-небудь краще за межами свого клану. Коли Хаширама запропонував об'єднати зусилля їхніх кланів, щоб покінчити з нескінченними війнами і проливанням крові, Ізуна, вже однією ногою в могилі, сказав своєму братові не довіряти Сенджу, оскільки це означало б смерть для їх клану, хоча для всіх, навіть для членів клану Учіха , було очевидно, що Сенджу здолають Учіх, якщо продовжити боротьбу з ними.

Зовнішність

[ред. | ред. код]

Ізуна був світлошкірим юнаком, з синяво-чорним волоссям, яке було зав'язане в низький хвіст. Ізуна носив поширений серед Учіх наряд, який складався з блакитної сорочки з високим коміром і емблемою клану Учіха на верхній частині спини, і сині штани, які були обгорнуті бинтами на кінцях. На поясі у нього був бандажний ремінь, що утримує мішок, в якому швидше за все знаходилося спорядження ніндзя. У дитинстві, у нього не було хвоста, і його волосся було загостреним з боку спини, а носив він такий самий одяг з високим коміром, як і інші Учіхи Епохи Воюючих Держав, з символом клану на спині, поряд з броньованою грудною пластиною. За словами Хаширами, Ізуна носив разючу подібність з одним з майбутніх членів його клану, Саске Учіха.

Здібності

[ред. | ред. код]

Зазначалося, що Ізуна володів приголомшливим талантом, навіть за мірками майстрів битв клану Учіха, і вважався одним з найсильніших Учіх в історії, а також дорівнював своєму братові Мадарі по силі, поки той не отримав Вічний Мангекью Шарінган. Він і його брат щодня змагалися, щоб відточити свої навички. Обидва з них мали виключно потужну чакру, навіть для членів клану. Його майстерність дозволяла йому на рівних битися з Тобірамою Сенджу - шинобі, який був відомий як один з найсильніших і швидших шинобі свого часу.

Шарінган

[ред. | ред. код]

Разом зі своїм братом, Ізуна став першим Учихою, який пробудив Мангекью Шарінган. Візерунок його Мангекью вдавав із себе три прямі лінії, що розтягуються з його розширених зіниць. Незважаючи на те, що Ізуна ніколи не був показаний використовуючи цю форму в бою або будь-яку з її технік, придбані здібності очей швидко звели Ізуну разом з його братом Мадарою на лідируючі позиції в клані.

Mangekyou Sharingan Izuna

Спадщина

[ред. | ред. код]

Вдаючи з себе Мадару, Обіто Учіха заявляв, що смерть Ізуни, після обдарування Мадари своїми очима, зіграла велику роль у ворожому ставленні Мадари до клану Сенджу, коли вони запропонували перемир'я. Мадара став думати, що жертва Ізуни заради здобуття братом більшої сили і заради захисту їх клану була марною. Очі Ізуни продовжували володіти великим значенням, по-перше, оскільки надали Мадарі Вічний Мангекью Шарінган, по-друге, тому що в старості, Мадара зможе також пробудити Ріннеган з допомогою них. Ті ж очі були пізніше пересаджені Нагато, який в подальшому стане Пейном, могутнім лідером Акацукі, а потім Обіто Учиха, який поділяв ідеали Мадари, і, взявши собі його ім'я, занурив світ в Четверту світову війну Шинобі. Коли і Мадара, і Тобірама були повернуті в світ живих, Мадара висловив свою ненависть по відношенню до Другого Хокаге за вбивство свого улюбленого брата, і насолоджувався його стражданнями і помстою, не дивлячись на те, що був сконцентрований на виконанні Плану Око Місяця. Хаширама зазначив, що Саске нагадав йому Ізуну, і визначив, що Саске є єдиною людиною, здатним врятувати Мадару від його шляху помсти й ненависті.