Корона Інфанта

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Корона Інфанта (ісп.: Corona de infante) — один з атрибутів влади монархів Іспанії, що відноситься до дітей королівської родини (інфантів).

Існує два різновиди цього терміну: геральдична корона інфанта, яка є символом приналежності до королівського роду, може використовуватись в гербах або іншій символіці, але не має матеріального втілення. При цьому слід відрізняти геральдичну корону інфанта та геральдичну корону спадкоємця іспанського престолу — принца Астурії.

І матеріальна корона інфанта, яка використовується королівським двором Іспанії для урочистих офіційних церемоній. Корона інфанта виготовлена з золота і складається з каркасу, прикрашеного вісьмома розетками та коштовним камінням.

В Іспанії існує два види геральдичної корони: «стара» відкрита королівська корона, яка використовувалася до 16 століття; та «нова» закрита корона, яка використовується з 17 ст.

Геральдичні корони[ред. | ред. код]

Королівство Іспанія Королівство Франція Велика Британія
Геральдична корона Інфанта Іспанії Геральдична корона відкритого типу Геральдична корона Принца крові Геральдична корона Принца крові відкритого типу Геральдична корона Британського принца
Португальське королівство Священна Римська Імперія Королівство Данія Королівство Нідерланди Річ Посполита
Геральдична корона Інфанта Геральдична корона Архикнязя Геральдична корона принца Геральдична корона принца Геральдична корона Королевича

Джерела[ред. | ред. код]