Корона Російської імперії, або Знову невловимі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корона Російської імперії, або Знову невловимі
рос. Корона Российской империи, или Снова неуловимые
Жанр пригодницький фільм
Режисер Едмонд Кеосаян
Сценарист Едмонд Кеосаян
Олександр Червінський
У головних
ролях
Михайло Метьолкін
Віктор Косих
Василь Васильєв
Валентина Курдюкова
Іван Переверзєв
Армен Джигарханян
Володимир Івашов
Владислав Стржельчик
Аркадій Толбузін
Юхим Копелян
Оператор Михайло Ардаб'євський
Композитор Ян Френкель
Художник Леван Шенгелія
Савет Агоян
Кінокомпанія «Мосфільм»
Тривалість 134 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1971
IMDb ID 0067313
Попередній Нові пригоди невловимих

«Корона Російської імперії, або Знову невловимі» (рос. «Корона Российской империи, или Снова неуловимые») — радянський двосерійний пригодницький художній фільм, поставлений на кіностудії «Мосфільм» у 1971 році режисером Едмондом Кеосаяном. Останній фільм трилогії про «невловимих месників».

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія відбувається в 1924 році. Головні герої після громадянської війни служать в ОГПУ. Незважаючи на те, що беззастережно перемогла радянська влада, у нового режиму ще є непримиренні вороги. Серед них «старі знайомі» головних героїв — отаман Бурнаш, штабс-капітан Овечкін, полковник Кудасов і поручик Перов, які знаходяться в еміграції в Парижі і розробляють план крадіжки з радянського музею Великої Імператорської корони. За основною легендою змовників, корона необхідна для коронації нового царя, на трон якого претендують двоє кузенів.

Глава викрадачів, розумний і розважливий політик і авантюрист, француз месьє Дюк, вступає у змову з білогвардійцями. Їх мета — викрасти корону, але замість коронації продати її в Америку. Цим месьє Дюк планує вбити двох зайців. У його плани входить звинувачення режиму більшовиків в розграбуванні народного надбання з метою дискредитації радянської влади на міжнародній арені.

Щоб приховати свої наміри, Овечкін наймає князя Наришкіна — відомого афериста і злодія, що спеціалізується на крадіжці палацових коштовностей. Овєчкіну вдається, поки Бурнаш і Наришкін знаходилися під пильним наглядом чекістів, непомітно викрасти корону і, сховавшись в Одеських катакомбах, дочекатися пароплава, на якому знаходяться його спільники. У самий розпал операції з продуманого плану випадає колишній глава контррозвідки полковник Кудасов, що розгадав задум Дюка. Він вирішує одноосібно продати корону і отримати всі дивіденди, але збирається зробити це за допомогою двох дурнуватих спадкоємців, не здогадуючись про те, що Дюк з Перовим і Овечкіним вже мають зовсім інші плани. Незважаючи на всі інтриги білої еміграції, «невловимі» руйнують хитрі плани месьє Дюка і повертають корону в музей.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]