Корчма Тарас Бульба

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корчма Тарас Бульба
Тип мережа ресторанівd
Форма власності приватна компанія
Галузь заклад громадського харчування
Засновано 1999
Штаб-квартира Росія
Продукція українська кухня
tarasbulba.ru
CMNS: Корчма Тарас Бульба у Вікісховищі

Корчма Тарас Бульба — мережа ресторанів. Заснована в 1999 році Юрієм Білойваном.[1]

Історія[ред. | ред. код]

25 березня 1999 року на вулиці Петрівка 30/7 в Москві відкрилася перша корчма «Тарас Бульба».

В даний час працюють 20 ресторанів мережі. З них сімнадцять знаходяться в Москві, один у місті Одинцово, один в Києві і один в Нью-Йорку. Спеціалізація — традиційна українська кухня. Оформлення стилізовано під стару хату мазанку.

У червні 2017 року головне слідче управління (ГСУ) СКР по Москві пред'явило власнику мережі ресторанів «Корчма Тарас Бульба» Юрію Білойвану звинувачення в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі. За версією слідства, пан Білойван недоплатив в казну понад 650 млн руб. податку на додану вартість за 2011—2014 роки, занизивши суму отриманого доходу.[2]

У лютому 2019 року стало відомо, що пан Білойван визнав свою провину і готовий відшкодувати заподіяну його діями збитки. Якщо ФНС укладе з ним мирову угоду, кримінальну справу може бути припинено[3].

Інтер'єр[ред. | ред. код]

Інтер'єр Корчми Тарас Бульба у Москві

В оформленні інтер'єру «Корчма Тарас Бульба» використовуються дерев'яні меблі, рушники, домоткані килими і доріжки, скатертини та занавіски, глиняні глечики, чарки та інші предмети побуту сільської хати. Внутрішнє оздоблення створював заслужений художник України, лауреат премії ім. Лесі Українки і Т. Р. Шевченка Кость Лавро. [4].

Меню[ред. | ред. код]

Корчма Тарас Бульба пропонує страви української кухні

Меню представлено наваристими борщами з пампушками, варениками, млинцями з різними начинками, ковбасами, котлетами. Пропонуються домашні настойки, вина, лікери, російська і українська горілка .

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Уся сільськогосподарська продукція для мережі «Корчма Тарас Бульба» виробляється у власному господарстві «ТОВ Козаче», розташованому в Рязанській області.
  • У 2004 році утворений Марафонський клуб «Корчма Тарас Бульба».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ъ-FM — В Москву приехали «Другие люди». Архів оригіналу за 8 вересня 2014. Процитовано 24 квітня 2021.
  2. Юрий Сенаторов. К «Тарасу Бульбе» возникли корчмарные претензии // Газета "Коммерсантъ". — 2017. — Вип. 104 (14 червня). — С. 5. Архівовано з джерела 14 червня 2017. Процитовано 24 квітня 2021.
  3. Владелец «Тараса Бульбы» ищет мировую // Коммерсантъ. Архівовано з джерела 25 лютого 2019. Процитовано 24 квітня 2021.
  4. СМАЧНО: Кулинарный портал. Архів оригіналу за 3 листопада 2012. Процитовано 24 квітня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]