Космічні рятівники

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Космічні рятівники
Space Rangers
Тип Телесеріал
Телеканал(и) CBS
Жанр Наукова фантастика, космічна опера
Тривалість 45 хв.
Керівник проєкту Pen Denshamd
Сценарист Пен Деншем
Режисер Девід Бертін Морріс
У головних ролях Кері-Хіроюкі Тагава
Лінда Гант
Композитор Марк Манчіна
Країна-виробник США США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 9 січня 1993 — 26 січня 1993
Кількість сезонів 1
Кількість серій 6
Час подій XXII століття
Посилання

Космічні рятівники (англ. Space Rangers) — американський науково-фантастичний телевізійний серіал 1993 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія серіалу відбувається в 2104 році. Маленька земна колонія Форт Хоуп (англ. Fort Hope, Форт надії) на віддаленій планеті Аваллон бореться за своє виживання. Перша, остання і єдина лінія оборони, що захищає колоністів від злочинності та інших небезпек міжзоряного простору — невеликий корпус Космічних рейнджерів. Героями серіалу є капітан Джон Бун і його загін рейнджерів, який приписаний до корабля-перехоплювача (англ. Slingship) № 377.

Основну загрозу для космічних колоністів представляють баньши — хижаки, що живуть в гіперпросторі. Вони переміщуються на борт корабля, коли той пересувається зі світловою швидкістю. Вкрай агресивні, здатні видавати надзвуковий шум, що паралізує людей. Зазвичай поміщають своїх жертв в органічний кокон і забирають в свій вулик, розташований в гіперпросторі.

Персонажі[ред. | ред. код]

Капітан Джон Бун — досвідчений поліцейський, на всі вильоти бере з собою як талісман срібний долар XX століття. У Буна проблеми в особистому житті — його дружина і дочка вирішили повернутися на Землю, з тих пір капітан живе на Аваллоні сам.

Док Крюгер — бортінженер. У минулому переніс важке поранення і тепер його тіло більше електромеханічне, ніж живе. Крюгер виріс, постійно мотаючись на батьківському кораблі з планети на планету, і не уявляє своє життя без космічних польотів, тому постійно підкуповує офіційні особи, що збираються списати його в запас через його вік. На бойових вильотах обожнює слухати хард рок, який називає «музикою мертвих».

Джоджо Торсен — пілот корабля. Висока, білява, незалежна і вибухова, родом з колонії на Новій Венері. Джоджо — кращий пілот у всьому корпусі Рейнджерів, беззавітно віддана своїй команді. Перед вильотом часто п'є найміцнішу каву, іноді це відбивається на пілотуванні. Ненавидить баньши.

Зайлан — воїн-чернець з планети Граака, один з чотирьох представників цієї планети в корпусі рейнджерів. Має емпатичні здібності — може читати яскраво забарвлені думки. Зайлан носить спеціальний «заспокійливий» нашийник, який пригнічує його агресивні нахили, знімає його тільки коли бій неминучий.

Деніель Кінкейд — новобранець в загоні капітана Буна, син генерала з Землі. Команда часто називає його «бек-вокалом», в бою Деніель зазвичай працює в групі вогневої підтримки.

Доктор Міммер — начальник медичної служби Форту Хоуп, за сумісництвом виконує обов'язки судово-медичного експерта. Надзвичайно балакучий, через що ніхто не здатний витримувати його товариство досить тривалий час.

Командувач фортом Шенно — офіційна посадова особа, глава Форту Хоуп. Незважаючи на звання, ця жінка найбільше думає не про військові операції, а про благо колонії, схожа скоріше не на командира, а на «матір-квочку», для якої головне — безпека форту і його мешканців.

Полковник Еріх Вайс — другий за рангом людина у Форті Хоуп. В силу нерозкритих обставин був призначений переведенням з «теплого містечка» на Землі на Аваллон. Постійно висуває пропозиції щодо «поліпшення» рейнджерской служби, але рейнджери прикордонних колоній не дуже шанують штабних із Землі, в результаті його зусилля нічим не закінчуються.

Список епізодів[ред. | ред. код]

  1. «Fort Hope» (пілотний випуск)
  2. «Banshees»
  3. «The Replacements»
  4. «To Be Or Not To Be»
  5. «The Trial»
  6. «Death Before Dishonor»

В ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Бортінженер Крюгер дав кораблю № 377 прізвисько «Бляшанка Ліззі» (англ. Tin Lizzie, прізвисько Ford Model T).
  • За упіймання баньши рейнджерам обіцяна потрійна оплата, але поки ще нікому не вдавалося спіймати живого баньши.
  • Рідна планета Джоджо Торсена була захоплена баньши, більшість чоловіків покинули колонію, а жінки вирішили залишитися і битися до останнього. В результаті на планеті запанував матріархат, як у стародавніх амазонок.
  • Жителі планети Граака вважалися наймогутнішими воїнами в Галактиці, але їхня раса віддала перевагу мирному розвитку.

Посилання[ред. | ред. код]