Котляревські

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Котляревські
Опис герба: див. текст >>>

Підданство: Річ Посполита

Гетьманщина
Російська імперія

Котляревські (рос. Котляревский, пол. Kotlarewski) — дворянські роди.

Походження[ред. | ред. код]

Перший, що послуговувався гербом Огоньчик і до якого належить Іван Петрович Котляревський.

Другий, до якого належить Петро Степанович Котляревський.

Третій, що відноситься до дворянства «по чину». Визначеннями Правлячого Сенату від 8 липня 1854 і 11 жовтня 1856 рр., затверджені постанови Казанського дворянського депутатського зібрання від 8 травня 1854 р і 27 серпня 1856 р про внесення до другої частини дворянської родоводу книги штабс-капітана корпусу гірничих інженерів Івана Петрова Котляревського, по чину прапорщика, отриманого ним в 1842 році, разом з його дружиною Ганною Павлівною і дітьми їх: Павлом, Петром, Миколою, Ларисою і Ольгою.

Опис герба[ред. | ред. код]

Поле щита вкрито злато-чорним Поле щита покрито злато-чорним білячим хутром в п'ять рядів. На цьому полі червлений котел з червені ручкою.

Над щитом дворянський шолом з короною. Нашоломник: два орлиних крила, покритих злато-чорним білячим хутром. На кожному крилі по червені котла з червені ручкою. Намет: праворуч - чорний з золотом, зліва - червлений з золотом.

Література[ред. | ред. код]

  • Герб Котляревского внесён в Часть 13 Общего гербовника дворянских родов Всероссийской империи, стр. 110. Архів оригіналу за 17 січня 2013. Процитовано 4 грудня 2012.
  • Род:Котляревские на Родоводі