Кохання поза правилами

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кохання поза правилами
англ. Leatherheads
Жанр комедія
Режисер Джордж Клуні[1][2][…]
Продюсер Джордж Клуні
Грант Хеслов
Сідні Поллак
Кейсі Сільвер
Барбара А. Холл
Сценарист Дункан Брантлі
Рік Рейлі
Джордж Клуні (нема в титрах)
У головних
ролях
Джордж Клуні[4][2][…], Рене Зеллвегер[3][5][6], Джон Кразінські[4][3][…], Джонатан Прайс[3][5][6], Стівен Рут[5][6], Wayne Duvalld[5][6], Джек Томпсонd[5], Keith Lonekerd[5], Robert Bakerd[5][6], Малкольм Гудвін[5][6], Matt Bushelld[5], Ezra Buzzingtond[6], Ґрант Гесловd[6], Peter Geretyd[6], Jeremy Ratchfordd[6], Marian Seldesd[6], Кларк Блейк[6], Ренді Ньюман[6], John McConnelld[6], Макс Казеллаd[6], J. Todd Andersond[6], Robert Hy Gormand[6], Дейв Геґерd[6], Томас Мерфіd[6], JD Cullumd[6], Тім Гріффін і Ленс Барберd
Оператор Ньютон Томас Сігел
Композитор Ренді Ньюман
Кінокомпанія Smoke House Pictures і Casey Silverd
Дистриб'ютор Universal Pictures і Netflix
Тривалість 114 хв.
Мова Англійська
Країна США
Рік 2008
Кошторис 50 млн.
Касові збори 41 300 000 $
IMDb ID 0379865
leatherheadsmovie.com

«Кохання поза правилами» (англ. Leatherheads, «Шкіряні голови») — американська спортивна комедія з романтичним ухилом, знята в 2008 році режисером Джорджем Клуні з ним і Рене Зеллвегер у головних ролях.

Прем'єра в Україні відбулася 3 квітня 2008 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

1925 рік. Додж Коннелі (Джордж Клуні) — чарівний, зухвалий капітан футбольної команди «Кантонські бульдоги»[7] (прототип — «Дулутські ескімоси»), що повний рішучості зробити свою команду нижчого рівня відомої по всій Америці. У той момент, коли гравці втрачають спонсора, та й сама ліга перебуває на грані розвалу, Додж переконує зоряного гравця з коледжу приєднається до його наброду. Він сподівається, що це допоможе команді нарешті залучити до себе увагу всієї країни. Так у команді з'являється Картер Разерфорд (Джон Кразінські), американський улюбленець, герой Першої Світової війни, що поодинці взяв у полон численний загін німецьких солдатів. Крім того, що Картер — красень, він ще й може похвастатися неймовірною швидкістю на полі. У новому гравці все занадто добре, щоб бути правдою, і Лексі Літтлтон (Рене Зеллвегер) вирішує довести, що так воно і є. Починаюча репортерша Лексі підозрює, що військова історія Картера не без вад. І поки вона копається в минулому, Додж і Картер захоплюються дівчиною, що приводить до серйозного суперництва двох товаришів по команді.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.imdb.com/title/tt0379865/
  2. а б http://www.filmaffinity.com/es/film623959.html
  3. а б в г д http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=119568.html
  4. а б http://www.metacritic.com/movie/leatherheads
  5. а б в г д е ж и к л http://www.imdb.com/title/tt0379865/fullcredits
  6. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф х ц ČSFD — 2001.
  7. Питому назву реальної команди-прототипа Duluth Eskimos автори фільму замінили на Canton Bulldogs через вимогу НФЛ, адже герої фільму в кадрі вживають алкоголь.

Посилання[ред. | ред. код]