Кошка Дмитро Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кошка Дмитро Олександрович
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Народження 12 липня 1985(1985-07-12) (38 років)
Дніпропетровськ
Громадянство Україна Україна
Alma Mater Національний гірничий університет України
Псевдо «Кот»
Військова служба
Роки служби 2014
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування 20-й БТрО ЗСУ «Дніпропетровськ»
Війни / битви Війна на сході України
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)

Дмитро́ Олекса́ндрович Ко́шка (нар. 12 липня 1985) — молодший лейтенант Збройних сил України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Випускник Національного гірничого університету — еколог, закінчив аспірантуру. Мобілізований у квітні 2014-го — 20-й батальйон територіальної оборони Дніпропетровська. Командир взводу, на п'ятий день служби вже був в місцях злодіянь проросійських мародерів. Бойовий шлях почав з відновлення української влади у відносно спокійному Великоновосілківському районі.

В одному місті, де чечени захопили будівлю міської ради, взвод вибивав найманців; спецоперація була проведена, хоча люди кидали в українських військових пляшки та обзивали «загарбниками». За словами Кошки, одна жіночка сказала: «Ти дивися, він навіть російською розмовляє!». Займався «вибиванням» для взводу обмундирування та озброєння.

Під час виконання важливого спецзавдання зазнав осколкових поранень обидвох ніг при обстрілі терористами з мінометів — необхідно було втримати важливу точку, у боях за яку полягли бойові побратими. Лікується в обласній клінічній лікарні ім. Мечникова — став першим пораненим у своєму підрозділі за 4 місяці боїв.

Нагороди[ред. | ред. код]

19 липня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]