Край «Дикий Захід» (1 сезон)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Westworld
Season 1
Країна США США
Кількість епізодів 10
Склад акторів
Трансляція
Телеканал HBO
Перший показ 2 жовтня 20164 грудня 2016
Сезони
← Попередній
Наступний →
Край «Дикий Захід» (2 сезон)

Прем'єра першого сезону американського науково-фантастичного вестерн-серіалу «Край „Дикий Захід“» (із підзаголовком «Лабіринт», The Maze) відбулася на каналі HBO з 2 жовтня по 4 грудня 2016 року та складалася з десяти епізодів.

Телесеріал створений Джонатаном Ноланом і Лізою Джой, оснований на однойменному фільмі 1973 року, сценаристом і режисером якого був Майкл Крайтон. У першому сезоні знявся акторський ансамбль на чолі з Еван Рейчел Вуд, Тенді Ньютон, Джеффрі Райтом, Джеймсом Марсденом, Едом Гаррісом та Ентоні Хопкінсом.

Перший сезон отримав схвалення критиків, особливо за візуальні ефекти, історію та виконання. Серіал отримав сім номінацій на 69-й церемонії вручення премії Emmy прайм-тайм, у тому числі за найкращий драматичний серіал, однак не виграв у жодній категорії.

Короткий виклад сюжету[ред. | ред. код]

У 2050-х роках компанія Delos Inc. керує кількома тематичними парками розваг, включно з парком «Дикий Захід» (Westworld) на тему американського Старого Заходу. Кожне середовище населене біомеханічними роботами-андроїдами (hosts), яких неможливо відрізнити від людей. Вони запрограмовані на виконання будь-якого бажання гостей і беруть участь у будь-яких насильницьких та/або сексуальних діях і піддаються їм. Однак, програмування андроїдів унеможливлює заподіяння шкоди будь-якій живій істоті та не дозволяє завдати шкоди гостям. Оператори парку створюють сюжети для цих андроїдів під час взаємодії з гостями, але спогади андроїдів стираються після завершення кожного сюжету. Delos Inc. стверджує, що андроїди, будучи машинами і, отже, нездатними відчувати біль, не можуть зазнати справжньої шкоди через ці сценарії.

Співзасновник парку розваг «Дикий Захід» (Westworld) Роберт Форд уносить зміни в програмування андроїдів парку нібито як частину нового сюжету, в якому вони задіяні, але має на меті заохотити найстарішого діючого андроїда, Долорес Абернаті, знайти славнозвісний «центр лабіринту», який надає андроїдам здатність досягти чуттєвості[en]. Останнє було метою померлого співзасновника парку Арнольда Вебера, а згодом і самого Форда. Інші андроїди постраждали від цих змін, створюючи плутанину серед персоналу парку та гостей, і змушуючи правління Delos засумніватися у здатності Форда керувати парком. Зрештою Долорес набуває чуттєвості, і на святкуванні, на якому були присутні члени правління Delos, Форд оголошує свій новий сюжет: повстання андроїдів проти персоналу та гостей парку, яке починається з того, що Долорес вбиває Форда та багатьох гостей вечірки у загальній паніці.

Актори та персонажі[ред. | ред. код]

Головні[ред. | ред. код]

Періодичні появи[ред. | ред. код]

  • Льюїс Гертум[en] — Пітер Абернаті
  • Стівен Огг — Ребус
  • Браян Гоу[en] — шериф Пікетт
  • Деметріус Гроссе — заступник Фосс
  • Птолемі Слокам — Сільвестр
  • Леонардо Нем[en] — Фелікс Лутц
  • Талула Райлі — Анжела
  • Ізабелла Альварес — донька Лоуренса
  • Джасмін Рей — донька Мейв
  • Олівер Белл — Маленький хлопчик
  • Пол-Мікель Вільямс — Шарлі
  • Сорін Браверс — Ваятт
  • Джеймс Лендрі Геберт — Слім Міллер

Запрошені[ред. | ред. код]

Епізоди[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуКод серіїГлядачів США
(млн)
11«Оригінал»
«The Original»
Джонатан НоланСюжет: Джонатан Нолан, Ліза Джой та
Майкл Крайтон
Телесценарій: Джонатан Нолан та Ліза Джой
2 жовтня 20162760831,96[1]
22«Банальний роман»
«Chestnut»
Річард Дж. ЛьюїсДжонатан Нолан та Ліза Джой7 жовтня 20164X61521,50[2]
33«Волоцюга»
«The Stray»
Ніл МаршаллЛіза Джой і Деніел Т. Томсен16 жовтня 20164X61532,10[3]
44«Теорія дисонансу»
«Dissonance Theory»
Вінченцо НаталіЕд Брубейкер і Джонатан Нолан23 жовтня 20164X61541,70[4]
55«Контрапасо»
«Contrapasso»
Джонні КемпбеллСюжет: Ліза Джой і Домінік Мітчелл
Телесценарій: Ліза Джой
30 жовтня 20164X61551,49[5]
66«Супротивник»
«The Adversary»
Фредерік І. О. ТуаГеллі Гросс і Джонатан Нолан6 листопада 20164X61561,64[6]
77«Оптичний обман»
«Trompe L'Oeil»
Фредерік І. О. ТуаГеллі Гросс і Джонатан Нолан13 листопада 20164X61571,75[7]
88«Згасання слідів»
«Trace Decay»
Стівен ВільямсЧарльз Ю та Ліза Джой20 листопада 20164X61581,78[8]
99«Добре темперований клавір»
«The Well-Tempered Clavier»
Мішель МакларенДен Дітц і Кетрін Лінгенфельтер27 листопада 20164X61592,09[9]
1010«Бікамеральний розум»
«The Bicameral Mind»
Джонатан НоланЛіза Джой і Джонатан Нолан4 грудня 20164X61602,24[10]

Виробництво[ред. | ред. код]

Джеррі Вайнтрауб роками наполягав на рімейку фільму 1973 року, і після свого успіху з серіалом HBO «За канделябрами» він переконав канал дати дозвіл на пілотну серію. Він передав проєкт Джонатану Нолану та співавтору сценарію Лізі Джой, які побачили в концепції потенціал для створення чогось набагато амбітнішого[11], і 31 серпня 2013 року було оголошено, що преміальний кабельний канал HBO замовив пілотний проєкт потенційної телесеріальної версії з виконавчими продюсерами Ноланом, Джой, Джей Джей Абрамсом, Джеррі Вайнтраубом і Браяном Берком[en][12].

Пізніше HBO оголосив, що «Край „Дикий Захід“» було взято в роботу як серіал і що його прем'єра відбудеться в 2015 році[13]. 9 серпня 2015 HBO опублікував перший тизер, який показав, що прем'єра відбудеться в 2016 році[14]. Повідомляється, що перший сезон із десятьма епізодами був створений із бюджетом приблизно 100 мільйонів доларів, і з бюджетом на серію приблизно від 8 до 10 мільйонів доларів США, а виробництво лише пілотного епізоду коштувало 25 мільйонів доларів. HBO і Warner Bros. Television розділили витрати на виробництво серіалу; повідомляється, що HBO також заплатив нерозголошену ліцензійну плату останньому на права трансляції[15].

Кастинг[ред. | ред. код]

Кастинг для серіалу було розпочато 22 липня 2014, коли Ентоні Хопкінс і Еван Рейчел Вуд були прийняті першими на ролі Форда та Долорес відповідно[16]. 6 серпня до головного акторського складу увійшли Джеффрі Райт, Родріго Санторо, Шеннон Вудворд, Інгрід Болсе Бердал[en], Анджела Сарафян, Саймон Квотерман[en], Джеймс Марсден, Ед Харріс і Тенді Ньютон[17][18][19][20].

Едді Роуз, що з'являється у ролі Кіссі, помер 7 грудня 2014 року, а Міранда Отто, обрана на роль Вірджинії Піттман, покинула серіал у липні 2015 року після того, як персонажа було перепрофільовано та замінено на Сідсе Бабетт Кнудсен. Крім того, було оголошено, що до акторського складу приєдналися Кліфтон Коллінз-молодший[en], Ейон Бейлі та Джиммі Сімпсон[21][22][23]. Бейлі залишив свою роль через тиждень, і замість нього був підписаний Бен Барнс[24]. Тесса Томпсон приєдналася 18 вересня[25].

Знімання[ред. | ред. код]

Знімання пілотного епізоду шоу відбувалося з 29 серпня 2014 року, воно тривало 22 дні[26] у Лос-Анджелесі та його околицях[27], а також у Моабі, штат Юта[28]. Місця знімання у Каліфорнії включали різні звукові сцени[en], бек-лоти[en] в Universal Studios і Warner Bros., ранчо Paramount в Агурі[en][29], ранчо Melody в Санта-Кларіті[26][30], культурний центр Skirball, конференц-центр Лос-Анджелеса[31] і Pacific Design Center у Західному Голлівуді[32]. Ранчо Melody, яке використовувалося для містечка Світвотер (Sweetwater), раніше задіювалося у багатьох вестернах, таких як Джанго вільний і Чудова сімка, але було суттєво вдосконалено для Westworld художником-постановником Заком Гроблером, щоб зобразити ідеалізовану версію американського фронтиру[30]. Навколо каліфорнійських знімальних майданчиків розмістили хромакеї, щоб заблокувати сучасні об'єкти, як-от стоянки, і згодом кадри Каліфорнії об'єднали з екстер'єрами штату Юта[30]. Для сцен, що показують прибуття гостей, автори фільму змогли домовитися з історичною залізницею Fillmore and Western Railway про використання невеликого поїзда, побудованого для фільму «Самотній рейнджер» 2013 року. F&W також надали кілька сотень футів колії для розміщення поїзда; також був використаний штовхач, який штовхав потяг до Світвотеру. Сцени в підземних лабораторних рівнях операційного центру Westworld були зняті на звуковій сцені на ранчо Melody. У лабораторії широко використовувалися скляні стіни, що означало, що команда повинна була бути пильною, щоб не проходити крізь скло на досить темному знімальному майданчику, і слід було постійно виявляти та придушувати небажані відблиски. Hawthorne Plaza (Готорн, Каліфорнія) використовувався для знімання «холодного складу», де зберігаються списані андроїди[31].

Виробництво тимчасово призупинялося на декілька місяців на початку 2016 року, щоб шоуранери Нолан і Джой змогли завершити сценарії для останніх чотирьох епізодів першого сезону[33]. Кульмінаційний момент фіналу першого сезону знімали на ранчо Paramount у квітні 2016, на знімальному майданчику було близько 300 людей[34]. Знімальна група витратила на знімальний майданчик десять днів у травні, модифікуючи конструкції, наприклад каплицю, щоб «інтелектуальна власність HBO [не була] порушена»[34].

Музика[ред. | ред. код]

Westworld: Season 1
Саундтрек-альбом
Виконавець Ramin Djawadi
Дата випуску 5 грудня 2016
Записаний 2014–2016
Жанр Саундтрек
Тривалість 103:57
Лейбл WaterTower Music
Продюсер Ramin Djawadi

29 грудня 2014 року композитором серіалу було обрано Раміна Джаваді, який раніше працював з Джонатаном Ноланом над американським серіалом Person of Interest[35]. Для створення основної теми Джаваді змішав використання басових нот[en], легких арпеджіо та мелодій, сподіваючись доповнити ідею парку розваг як основної теми[36]. Саундтрек містив оригінальні композиції, але поряд із тим Джаваді написав кавери на кілька популярних речей для фортепіано та струнних.

Альбом, виданий 5 грудня 2016 року, включає тридцять чотири твори, створені або аранжовані для серіалу[37][38]. Альбом містить переважно оригінальні композиції Джаваді, а також деякі його кавери на Radiohead, The Rolling Stones, Soundgarden, The Animals і The Cure[39]. Саундтрек отримав схвальні відгуки та посів 190 місце в американському чарті Billboard 200. Міжнародна асоціація кінокритиків номінувала його як «найкращу оригінальну музику до телесеріалу».

EP під назвою Westworld: Season 1 (Selections from the HBO Series), що містить треки «Main Title Theme — Westworld», «Black Hole Sun», «Paint It, Black», «No Surprises» та «A Forest», вийшов заздалегідь 31 жовтня 2016 р.[40]

Трек-лист[ред. | ред. код]

Уся музика Раміна Джаваді, за винятком зазначених[37][41].

#НазваКлючові сцени/ПриміткиТривалість
1.«Main Title Theme - Westworld»Використовується для послідовності початкових титрів1:41
2.«Sweetwater» (Тема парку)"The Original": Варіації з різними інструментами можна почути в інших парках у 2 сезоні2:53
3.«Black Hole Sun[en]»"The Original": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні від Soundgarden[42]2:29
4.«Paint It Black»"The Original": Трек є оркестровим аранжуванням однойменної пісні The Rolling Stones[42]5:44
5.«This World» (Тема Долорес)"The Original"2:29
6.«Online»"The Original": М'яка електронна варіація «Sweetwater»4:19
7.«No Surprises»"Chestnut": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні Radiohead[42][43][44]4:02
8.«Dr. Ford»"Chestnut": Фраза А є особистою темою доктора Форда. Фраза B є темою кодингу та нового сюжету5:30
9.«A Forest»"Dissonance Theory": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні The Cure[42]2:48
10.«Reveries»"Chestnut": М'яка електронна варіація «Dr. Ford»3:00
11.«Nitro Heist»"The Stray": Життєрадісна, бойовикова варіація «Sweetwater»3:31
12.«Motion Picture Soundtrack»"The Adversary": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні, створеної Vitamin String Quartet[45] з пісні Radiohead[43]2:42
13.«Freeze All Motor Functions»"The Adversary": Тема повстання Мейв3:03
14.«Pariah»"Contrapasso": Декадентська варіація «Sweetwater»3:08
15.«Fake Plastic Trees»"The Adversary": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні Radiohead[42][43]2:14
16.«MIB» (Тема «Чоловіка в чорному»)"The Original"3:06
17.«The Maze»"Chestnut": Друга половина розвиває мелодію, пов'язану з пошуком Лабіринту4:05
18.«House of the Rising Sun»"Trace Decay": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні The Animals[43]1:24
19.«Trompe L'Oeil»"The Bicameral Mind"5:04
20.«What Does This Mean» (Тема Мейв)"Contrapasso"3:04
21.«Something I Can Never Have[en]»"Contrapasso": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні, створеної Vitamin String Quartet[45] з пісні Nine Inch Nails[43] 
22.«White Hats»"Chestnut"2:27
23.«Back to Black[en]»"Trace Decay": Трек є фортепіанною обробкою однойменної пісні Емі Вайнгаус[43][44]1:58
24.«No One's Controlling Me»"Contrapasso": Містить електронну варіацію «This World»1:59
25.«Memories»"The Well-Tempered Clavier": Мотив, тісно пов'язаний із попередньою збіркою Мейв, а також зі спогадами загалом3:44
26.«No Surprises» (страйд)"Chestnut": Кавер на пісню Radiohead[42][44]2:37
27.«Violent Delights»"The Bicameral Mind": Електронна варіація «Sweetwater»4:58
28.«Someday»"The Bicameral Mind": Варіація «This World»3:40
29.«Sweetwater Stride»"The Original"0:41
30.«Do They Dream»"Chestnut": Варіація «Memories»1:48
31.«The Stray»"The Stray": Містить мотив, пов'язаний з інтригою, що розвивається всередині Лабіринту2:18
32.«Bicameral Mind»"The Bicameral Mind"4:25
33.«Exit Music (For a Film)»"The Bicameral Mind": Трек є оркестровим аранжуванням однойменної пісні Radiohead[43]4:26
34.«Rêverie»"The Stray": Оркестрове аранжування однойменної фортепіанної п'єси Дебюссі, L¹.68[44]1:42
103:57

Чарти[ред. | ред. код]

Чарт (2016) Найвища
позиція
США США Billboard 200[46] 190

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

рік Нагорода Категорія Номінант(и) Результат Ref.
2016 рік Міжнародна асоціація кінокритиків Найкраща оригінальна музика до телесеріалу Номінація [47]
2017 рік 69-та церемонія вручення премії Emmy Awards у сфері творчого мистецтва Видатна оригінальна основна назва музичної теми Номінація [48]

Прийняття[ред. | ред. код]

Гра Еван Рейчел Вуд, Ентоні Хопкінса і Тенді Ньютон була помічена критиками та організаціями, що присуджували нагороди.

Критика[ред. | ред. код]

Перший сезон прийняли переважно позитивно, з особливою похвалою за візуальні ефекти, сюжет та гру[49][50][51]. На сайті оглядів Rotten Tomatoes рейтинг схвалення першого сезону становить 87 % на основі 384 відгуків із середнім рейтингом 8,15/10; середній бал епізоду становить 94 %. Консенсус критиків сайту звучить так: «Завдяки вражаючому рівню якості, яким вшановується вихідний матеріал, дивовижний захопливий Westworld балансує розумну, захоплюючу драму з відвертим божевіллям»[52]. На Metacritic перший сезон отримав середню оцінку 74 зі 100 на основі 43 оглядів, що вказує на «загалом схвальні відгуки»[53].

Рейтинги[ред. | ред. код]

Прем'єра серіалу мала трохи меншу кількість глядачів, ніж «Справжній детектив», але набагато кращу, ніж «Вініл», що означало «…початок досить багатообіцяючий…»[54][55]. Менді Адамс з iTechPost зазначила, що «емоційна реакція в Twitter була на 545 відсотків вищою порівняно з дебютом Vinyl і на 326 відсотків вищою, ніж останній сезон The Leftovers»[56]. Прем'єрний епізод зібрав 3,3 мільйона глядачів трьох трансляцій у неділю ввечері, а також на потокових платформах HBO[57]. Середня загальна кількість глядачів першого сезону становила 12 мільйонів, що зробило його найпопулярнішим першим сезоном серіалу HBO, а TorrentFreak[en] оцінив Westworld як третє телевізійне шоу 2016 року за кількістю торрентів[58].

Заголовок Дата прем'єри Рейтинг (18–49) Глядачів (млн) DVR (18–49) DVR глядачів (18–49) Всього (18–49) Всього глядачів (млн)
1 «The Original» 2 жовтня 2016 0.8 1.96[1] Н/Д Н/Д Н/Д Н/Д
2 «Chestnut» 9 жовтня 2016 0.7 1.50[2] 0.6 1.41 1.3 2.91[59]
3 «The Stray» 16 жовтня 2016 0.9 2.10[3] 0.6 1.30 1.5 3.40[60]
4 «Dissonance Theory» 23 жовтня 2016 0.7 1.70[4] 0.7 1.58 1.4 3.28[61]
5 «Contrapasso» 30 жовтня 2016 0.6 1.48[5] 0.8 1.63 1.4 3.11[62]
6 «The Adversary» 6 листопада 2016 0.7 1.64[6] 0.7 1.48 1.4 3.11[63]
7 «Trompe L'Oeil» 13 листопада 2016 0.8 1.75[7] Н/Д Н/Д Н/Д Н/Д
8 «Trace Decay» 20 листопада 2016 0.8 1.78[8] 0.7 1.56 1.5 3.34[64]
9 «The Well-Tempered Clavier» 27 листопада 2016 1.0 2.09[9] 0.7 1.53 1.7 3.61[65]
10 «The Bicameral Mind» 4 грудня 2016 1.0 2.24[10] 0.7 1.51 1.7 3.75[66]

Подяки[ред. | ред. код]

На 69-й церемонії вручення нагород Emmy прайм-тайм Westworld отримав сім номінацій: за найкращий драматичний серіал, найкращу чоловічу роль у драматичному серіалі (Гопкінс), найкращу головну жіночу роль у драматичному серіалі (Вуд), найкращу чоловічу роль другого плану в драматичному серіалі[en] (Райт), найкращу жіночу роль другого плану в драматичному серіалі (Ньютон), найкращу режисуру для драматичного серіалу[en] та найкращий сценарій для драматичного серіалу[en]. Серіал не переміг у жодній категорії[67].

Серіал також отримав три номінації на 74-й церемонії вручення премії «Золотий глобус»: найкращий телевізійний серіал — драма, найкраща жіноча роль у телевізійному серіалі — драма (Вуд) і найкраща жіноча роль другого плану — серіал, міні-серіал або телефільм (Ньютон). Westworld знову не виграв у жодній категорії[68]. Ньютон отримала додаткову номінацію за свою гру на 23-й церемонії вручення нагород Гільдії кіноакторів, а основний акторський склад отримав номінацію за найкращу гру в драматичному серіалі[69].

Серіал здобув нагороду Вибір телевізійних критиків за найцікавіший новий серіал, найкращу жіночу роль у драматичному серіалі (Вуд) і найкращу жіночу роль другого плану в драматичному серіалі (Ньютон) на 7-й церемонії вручення нагород Critics' Choice Television Awards. Він також був номінований на найкращий драматичний серіал, поступившись «Грі престолів»[70]. Вуд виграла премію «Супутник» за найкращу жіночу роль у телевізійному драматичному серіалі на 21-й церемонії нагородження, де вона також була номінована на премію «Супутник» за найкращий жанровий телесеріал, поступившись «Чужоземці»[71][72].

Коментарі[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м Належать до головного акторського складу в епізодах, де вони з'являються.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Porter, Rick (3 жовтня 2016). 'Westworld' opens pretty well for HBO. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 4 жовтня 2016. Процитовано 4 жовтня 2016.
  2. а б Porter, Rick (11 жовтня 2016). Sunday cable ratings: Debate pushes 'Westworld' and 'Shameless' down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 12 жовтня 2016. Процитовано 11 жовтня 2016.
  3. а б Porter, Rick (18 жовтня 2016). Sunday cable ratings: 'Westworld' improves, Dodgers-Cubs leads. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 20 жовтня 2016. Процитовано 18 жовтня 2016.
  4. а б Porter, Rick (25 жовтня 2016). Sunday cable ratings: 'The Walking Dead' premiere kills it with second-highest ratings ever. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 25 жовтня 2016. Процитовано 25 жовтня 2016.
  5. а б Porter, Rick (1 листопада 2016). Sunday cable ratings: 'The Walking Dead' takes a bigger-than-usual hit in episode 2. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 2 листопада 2016. Процитовано 1 листопада 2016.
  6. а б Porter, Rick (8 листопада 2016). Sunday cable ratings: 'Walking Dead' down but stays on top, 'Real Housewives of Atlanta' returns lower. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 9 листопада 2016. Процитовано 8 листопада 2016.
  7. а б Porter, Rick (15 листопада 2016). Sunday cable ratings: 'Westworld' ticks up as 'Walking Dead' slips a little more. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 16 листопада 2016. Процитовано 15 листопада 2016.
  8. а б Porter, Rick (22 листопада 2016). Sunday cable ratings: 'The Librarians' returns slightly lower, 'Walking Dead' dips a bit more. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 23 листопада 2016. Процитовано 22 листопада 2016.
  9. а б Porter, Rick (30 листопада 2016). Sunday cable ratings: 'The Walking Dead' hits a 4-year low. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 1 грудня 2016. Процитовано 30 листопада 2016.
  10. а б Porter, Rick (6 грудня 2016). Sunday cable ratings: 'Westworld' ends with season highs, 'Walking Dead' stops 5-week slide. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 7 грудня 2016. Процитовано 6 грудня 2016.
  11. Tallerico, Brian (30 вересня 2016). The Long, Weird History of the Westworld Franchise. Vulture. Архів оригіналу за 24 листопада 2016. Процитовано 24 листопада 2016.
  12. Gelman, Vlada (31 серпня 2013). HBO Greenlights Sci-Fi Pilot Westworld From J.J. Abrams and Jonathan Nolan. TVLine. Архів оригіналу за 15 жовтня 2014. Процитовано 23 липня 2014.
  13. Hibberd, James (17 листопада 2014). 'Westworld' gets HBO series order. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 17 листопада 2014. Процитовано 18 листопада 2014.
  14. Stedman, Alex (9 серпня 2015). Watch: First Teaser for HBO's 'Westworld'. Variety. Архів оригіналу за 10 серпня 2015. Процитовано 10 серпня 2015.
  15. Goldberg, Lesley (1 жовтня 2016). HBO's 'Westworld,' With $100 Million Pricetag, Faces Huge Expectations. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 7 жовтня 2016. Процитовано 6 жовтня 2016.
  16. Goldberg, Lesley (22 липня 2014). Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood to Star in HBO's 'Westworld'. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 23 липня 2014. Процитовано 18 квітня 2018.
  17. Hibberd, James (6 серпня 2014). 'Hunger Games,' 'Raising Hope' actors join HBO's 'Westworld'. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 11 квітня 2018. Процитовано 18 квітня 2018.
  18. Johns, Nikara (9 серпня 2014). James Marsden Joins HBO's 'Westworld'. Variety. Архів оригіналу за 26 грудня 2014. Процитовано 18 квітня 2018.
  19. Goldberg, Lesley (11 серпня 2014). Ed Harris Set — Key Villain in HBO's 'Westworld'. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 12 серпня 2014. Процитовано 18 квітня 2018.
  20. Noonan, Kevin (13 серпня 2014). Thandie Newton Joins HBO's 'Westworld'. Variety. Архів оригіналу за 18 березня 2016. Процитовано 18 квітня 2018.
  21. Barnes, Mike (8 грудня 2014). Character Actor Eddie Rouse Dies at 60. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 21 листопада 2018. Процитовано 18 квітня 2018.
  22. Ausiello, Michael (15 серпня 2014). HBO's Westworld Snags Miranda Otto. TVLine. Архів оригіналу за 16 серпня 2014. Процитовано 18 квітня 2018.
  23. Hibberd, James (13 липня 2015). HBO's 'Westworld' adds cast. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 9 березня 2018. Процитовано 18 квітня 2018.
  24. Hibberd, James (20 липня 2015). 'Westworld' casting switch: 'Narnia' star replacing 'Once Upon' actor. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 11 квітня 2018. Процитовано 18 квітня 2018.
  25. Andreeva, Nellie (18 вересня 2015). HBO Drama 'Westworld' Adds Tessa Thompson — Series Regular. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 23 листопада 2019. Процитовано 18 квітня 2018.
  26. а б Heuring, David (4 жовтня 2016). How HBO's 'Westworld' Got Its Big-Screen Look. Variety. Los Angeles: Variety Media. Архів оригіналу за 9 жовтня 2016. Процитовано 10 жовтня 2016.
  27. Goldberg, Lesley (29 серпня 2014). How HBO's 'Westworld' Became TV's Hottest Project. The Hollywood Reporter. Los Angeles: Prometheus Global Media. Архів оригіналу за 17 вересня 2014. Процитовано 17 вересня 2014.
  28. Fehrman, Craig (29 вересня 2016). There's a Reason You Recognize the Landscape of 'Westworld'. Outside. Santa Fe: Mariah Media Network. Архів оригіналу за 10 жовтня 2016. Процитовано 10 жовтня 2016.
  29. Pierce, Scott D. (28 вересня 2016). Southern Utah landscapes star in HBO's 'Westworld'. The Salt Lake Tribune. Salt Lake City: Utah Media Group. Архів оригіналу за 7 жовтня 2016. Процитовано 10 жовтня 2016.
  30. а б в Zakarin, Jordan (6 жовтня 2016). Inside the 'Westworld' Set's Luxury Dystopian Cowboy Disneyland. Inverse. San Francisco: Full Stack Media. Архів оригіналу за 9 жовтня 2016. Процитовано 10 жовтня 2016.
  31. а б Hurwitz, Matt (13 жовтня 2016). Stay...cation... ICG Magazine. Los Angeles: The International Cinematographers Guild, IATSE Local 600. Архів оригіналу за 13 січня 2017. Процитовано 12 січня 2017.
  32. Jones, Nate (3 жовтня 2016). How Cinematographer Paul Cameron Created the Look of Westworld's Sci-Fi Western. Vulture. New York: New York Media. Архів оригіналу за 11 жовтня 2016. Процитовано 10 жовтня 2016.
  33. Evans, Greg; Patten, Dominic (17 січня 2016). 'Westworld' Production Pause Won't Affect HBO Series' $12M Tax Credits. Deadline Hollywood. Penske Media Corporation. Архів оригіналу за 14 листопада 2016. Процитовано 13 листопада 2016.
  34. а б Aushenker, Michael (22 грудня 2016). 'Westworld' makes a scene in Agoura. The Acorn. Agoura Hills: J.Bee NP Publishing. Архів оригіналу за 13 січня 2017. Процитовано 12 січня 2017.
  35. Ramin Djawadi to Score HBO’s ‘Westworld’. Film Music Reporter (амер.). 29 грудня 2014. Архів оригіналу за 30 грудня 2014. Процитовано 29 грудня 2021.
  36. Vineyard, Jennifer (13 жовтня 2016). Why You'll Be Hearing a Lot of Radiohead on Westworld. Vulture.com. Архів оригіналу за 17 жовтня 2016. Процитовано 15 жовтня 2016.
  37. а б Westworld: Season 1 (Music from the HBO® Series). iTunes. Процитовано 25 червня 2018.
  38. Vineyard, Jennifer (6 грудня 2016). How Radiohead’s ‘Exit Music (for a Film)’ Reflects Dolores’s Climactic Westworld Moment. Vulture. Процитовано 7 грудня 2016.
  39. Lozano, Kevin (7 грудня 2016). "Westworld" Soundtrack Released Featuring Radiohead, Nine Inch Nails, Amy Winehouse Covers: Listen. Pitchfork. Процитовано 7 грудня 2016.
  40. Westworld Soundtrack. Процитовано 7 квітня 2020.
  41. Westworld: Season 1 (Music from the HBO® Series). Amazon.com. Процитовано 7 грудня 2016.
  42. а б в г д е Hilleary, Mike (18 листопада 2016). Westworld Composer Ramin Djawadi on Why Those Radiohead Covers Keep Coming. Pitchfork. Процитовано 6 червня 2017.
  43. а б в г д е ж Legaspi, Althea (7 грудня 2016). Hear Westworld Soundtrack With Radiohead, Rolling Stones Covers. Процитовано 6 червня 2017.
  44. а б в г Kornhaber, Spencer (8 грудня 2016). The Secret to Westworld‍ '​s Success Is in Its Music. Процитовано 6 червня 2017.
  45. а б Westworld (Music From The HBO® Series - Season 1)(англ.) на сайті Discogs. Retrieved June 6, 2017.
  46. "Soundtrack Chart History (Billboard 200)". Billboard.
  47. IFMCA Award Nominations 2016. International Film Music Critics Association. Процитовано 9 квітня 2017.
  48. 2017 Emmy® Awards Nominations for Programs Airing June 1, 2016 – May 31, 2017 (PDF). Emmys. Academy of Television Arts & Sciences. Процитовано 13 липня 2017.
  49. McNamara, Mary (1 жовтня 2016). Review HBO's multilayered update of 'Westworld' is TV's next big game-changer. Los Angeles Times. Архів оригіналу за 9 листопада 2016. Процитовано 9 листопада 2016.
  50. Wiegand, David (29 вересня 2016). 'Westworld' is a gripping sci-fi brain-teaser. San Francisco Chronicle. Архів оригіналу за 9 листопада 2016. Процитовано 9 листопада 2016.
  51. Halperin, Moze (5 жовтня 2016). 'Westworld' Is, Very Sneakily, an Actors' Series. Flavorwire. Архів оригіналу за 9 листопада 2016. Процитовано 9 листопада 2016.
  52. Westworld: Season 1 (2016). Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 15 травня 2019. Процитовано 29 грудня 2017.
  53. Westworld: Season 1. Metacritic. Архів оригіналу за 28 вересня 2016. Процитовано 29 вересня 2016.
  54. O'Connell, Michael (4 жовтня 2016). How 'Westworld' Ratings Rank Among Recent HBO Drama Premieres. The Hollywood Reporter online. Архів оригіналу за 8 жовтня 2016. Процитовано 11 жовтня 2016.
  55. Kennedy, Michael (3 жовтня 2016). Westworld Draws Highest Premiere Ratings on HBO Since True Detective. Screen Rant. Архів оригіналу за 11 жовтня 2016. Процитовано 11 жовтня 2016.
  56. Adams, Mandy (4 жовтня 2016). 'Westworld' Premiere Draws Strong Ratings, Explosive Twitter Reactions; Series Is HBO's 'Game Of Thrones' Successor?. iTech Post. Архів оригіналу за 11 жовтня 2016. Процитовано 11 жовтня 2016.
  57. Holloway, Daniel (3 жовтня 2016). TV Ratings: 'Westworld' Premiere Matches 'True Detective' Season 1. Variety. Архів оригіналу за 7 жовтня 2016. Процитовано 8 жовтня 2016.
  58. Van der Sar, Ernesto (26 грудня 2016). 'Game of Thrones' Most Torrented TV-Show of 2016. TorrentFreak. TF Publishing. Архів оригіналу за 26 грудня 2016. Процитовано 30 грудня 2016.
  59. Porter, Rick (19 жовтня 2016). 'American Horror Story' puts up big gains in cable Live +7 ratings for Oct. 3-9. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 20 жовтня 2016. Процитовано 19 жовтня 2016.
  60. Porter, Rick (27 жовтня 2016). 'AHS: Roanoke' is the runaway leader in cable Live +7 ratings for Oct. 10-16. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 28 жовтня 2016. Процитовано 27 жовтня 2016.
  61. Porter, Rick (4 листопада 2016). 'Walking Dead' premiere, 'AHS: Roanoke' dominate cable Live +7 ratings for Oct. 17–23. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 5 листопада 2016. Процитовано 4 листопада 2016.
  62. Porter, Rick (10 листопада 2016). 'Walking Dead,' 'Atlanta,' 'AHS' cable Live +7 ratings for Oct. 24–30. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 11 листопада 2016. Процитовано 10 листопада 2016.
  63. Porter, Rick (17 листопада 2016). 'Walking Dead,' 'American Horror Story' again rule the cable Live +7 ratings for Oct. 31-Nov. 6. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 18 листопада 2016. Процитовано 17 листопада 2016.
  64. Porter, Rick (1 грудня 2016). 'The Walking Dead's' DVR numbers are down too: Cable Live +7 ratings for Nov. 14–20. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 2 грудня 2016. Процитовано 1 грудня 2016.
  65. Porter, Rick (7 грудня 2016). Down but still on top: 'Walking Dead' leads cable Live +7 ratings for Nov. 21–27. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 8 грудня 2016. Процитовано 7 грудня 2016.
  66. Porter, Rick (21 грудня 2016). 'The Walking Dead' dominates cable Live +7 ratings for Nov. 28-Dec. 4. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 23 грудня 2016. Процитовано 21 грудня 2016.
  67. Emmys 2017: Full List of Nominations. Variety. 13 липня 2017. Архів оригіналу за 26 червня 2019. Процитовано 18 квітня 2018.
  68. Winners & Nominees 2017. Golden Globes. Архів оригіналу за 29 жовтня 2017. Процитовано 18 квітня 2018.
  69. Nolfi, Joey (14 грудня 2016). SAG Awards Nominations 2017: See the Full List. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 10 квітня 2018. Процитовано 18 квітня 2018.
  70. Costantino, George (12 грудня 2016). Critics' Choice Awards 2016: Complete Winners List. ABC News. Архів оригіналу за 10 січня 2017. Процитовано 18 квітня 2018.
  71. Kilday, Gregg (29 листопада 2016). Satellite Award Nominees Revealed. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 29 листопада 2016. Процитовано 6 грудня 2016.
  72. THE INTERNATIONAL PRESS ACADEMY ANNOUNCES WINNERS FOR THE 21 ANNUAL SATELLITE AWARDS (PDF). International Press Academy. 18 грудня 2016. Архів (PDF) оригіналу за 4 лютого 2017. Процитовано 19 грудня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]