Кролецип і Хом'як Темряви

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кролецип і Хом'як Темряви
фр. Hopper et le hamster des ténèbres
Жанр кінокомедія, пригодницький фільм і сімейний фільм
Режисер Ben Stassend і Benjamin Mousquetd
Продюсер Caroline Van Iseghemd, Ben Stassend і Matthieu Zellerd
Кінокомпанія nWave Picturesd, Dark Horse Comics і Sony Pictures
Дистриб'ютор Sony Pictures Home Entertainment і Sony Pictures Releasing Franced
Тривалість 91 хв.[1]
Мова французька і англійська
Країна  Франція
 Бельгія
Рік 2022
Кошторис 20 000 000 €[2]
IMDb ID 12532368
nwave.com/films/chickenhare-and-the-hamster-of-darkness/

«Кролецип і Хом'як Темряви» (англ. Chickenhare and the Hamster of Darkness майбутня повнометражна анімаційна комедія. Адаптація серії графічних романів американського автора Кріса Гріна «Кролецип»[3]. Режисери Бен Стассен і Бенжамен Муске[4].

Сюжет[ред. | ред. код]

Кролецип — унікальне звірятко, наполовину курча і наполовину кролик. Він не такий, як усі, але мріє бути коханим таким, яким він є. Одержимий пригодами, він вирушає у велику подорож, щоб урятувати від біди свій будинок і відшукати стародавній артефакт — Хом'яка Темряви.

Ролі озвучували[ред. | ред. код]

  • Денні Фезерфельд — кролик
  • Донте Парі — кабан

Створення[ред. | ред. код]

У липні 2011 року було оголошено, що Sony Pictures Animation та Dark Horse Comics адаптують серію «Кролецип» у повнометражний анімаційний фільм[5]. У жовтні 2012 року Кріс Грін написав на офіційній сторінці «Кролеципа» у Facebook: "Прочитав сценарій минулої ночі. Він трохи відрізняється від вихідного матеріалу, але це не означає, що він не був приголомшливим! Щиро кажучи, мені це сподобалося. Тепер давайте сподіватися, що він залишиться на колишньому курсі![6] У червні 2013 року Грін повідомив про створення другого варіанту сценарію, який так само його порадував. У січні 2016 року Грін написав у своєму акаунті в Twitter, що фільм було скасовано.

У лютому 2021 року було оголошено, що фільм був повернутий у виробництво під назвою «Кролецип і Хом'як Темряви», з Беном Стассеном і Матьє Зеллером як режисери і Девід Колар, який пишуче сценарій. Пізніше Зеллер замінили на Бенжамена Муске. Фільм стане спільним виробництвом Sony Pictures International Productions та nWave Pictures.

Маркетинг[ред. | ред. код]

Локалізований тизер-трейлер фільму був опублікований у мережі 29 вересня 2021.

Реліз[ред. | ред. код]

Фільм вийде у прокат у Франції 2 лютого 2022, у Нідерландах — 9 лютого[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. film distribution certificate database
  2. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  3. Passer du cinéma à la création d'un vignoble, le pari fou de Ben Stassen. Il avait déjà un pied dans le cinéma, il prend pied dans le monde du vin. Архів оригіналу за 8 жовтня 2021. Процитовано 11 грудня 2021.
  4. 28 projets français à Cartoon Movie 2021. Архів оригіналу за 7 жовтня 2021. Процитовано 7 жовтня 2021.
  5. Архівована копія (Пресреліз). Sony Pictures Animation via Animation World Network. 20 липня 2011. Архів оригіналу за 11 травня 2013. Процитовано 21 липня 2011.{{cite press release}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  6. Chickenhare (10 жовтня 2012). Read the screenplay last night. It's quite a bit different from the source material, but that doesn't mean it wasn't terrific! I honestly enjoyed it. Now let's hope it stays on course!. Facebook. Процитовано 5 січня 2014.
  7. Release Info. Архів оригіналу за 11 грудня 2021. Процитовано 11 грудня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]