Куб Зеро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Куб Зеро
Cube Zero
Жанр Наукова фантастика
трилер
Режисер Ерні Барбараш
Продюсер Джон Гулдінг
Сценарист Ерні Барбараш
У головних
ролях
Закарі Беннетт
Стефані Мур
Майкл Райлі
Мартін Роуч
Композитор Norman Orensteind
Кінокомпанія Lionsgate
Дистриб'ютор Lions Gate Entertainment
Тривалість 97 хв.
Мова англійська
французька
Країна Канада
Рік 2004
Дата виходу 15 жовтня
IMDb ID 0377713
Попередній Куб 2: Гіперкуб

«Куб Зеро» (англ. Cube Zero) — канадський фантастичний психологічний трилер 2004 р. сценариста і режисера Ерні Барбараша. Третій фільм в серії Куб, пріквел до першого фільму. Якщо сюжет перших двох фільмів відбуваються майже повністю в лабіринті, Куб Зеро оповідає як в інтер'єрі, так і зовні куба і робить значним використання зовнішніх сцен.

Сюжет[ред. | ред. код]

У фільмі розкривається суть призначення та механізм функціонування «куба» — фантастичної споруди, що складається з приміщень кубічної форми. Невідома державна організація поміщає всередину куба людей, вивчаючи їхню реакцію і вплив на них різноманітних смертельних пасток, які перебувають у деяких з кімнат.

Ерік Уїнн — один з операторів, які стежать за функціонуванням систем і спостерігають за поведінкою жертв «куба». Його увагу привертає жінка Кассандра Рейнс. Перевіривши її особисту справу, він не знаходить там підписаної нею згоди на потрапляння в «куб». Він доходить висновку, що вона потрапила туди помилково або за чиїмось злим наміром. Порушуючи правила, він відправляється за Кассандрою всередину «куба». Після цього на нього починає полювання служба безпеки.

Напарник Еріка вимикає систему шляхом перерізання проводів. Всі кімнати куба опиняються в початковому положенні на 10 хвилин. Ерік зі своєю напарницею знаходять третій вихід, який веде прямо назовні. Він затримує охоронців і дає дівчині сховатися, але сам потрапляє в руки охоронців.

Кінцівка фільму пов'язує його за змістом з першим фільмом. Еріку стирають пам'ять, роблять операцію на мозку, після якої він стає психічно хворим, і він опиняється всередині куба, серед чергової групи полонених, що шукають вихід, з чого і починався перший фільм.

Ролі[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг на IMDb — 5,7/10.

Премії та нагороди[ред. | ред. код]

  • 2006 — Номінація на премію Сатурн — найкращий DVD реліз.

Посилання[ред. | ред. код]