Кулі гніву

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кулі гніву
Balls of Fury
Жанр комедія
Режисер Бен Гарант
Продюсер Гері Барбер
Дерек Еванс
Роджер Бірнбаум
Сценарист Бен Гарант
Томас Леннон
У головних
ролях
Ден Фоґлер
Крістофер Вокен
Джордж Лопез
Меггі К'ю
Террі Крюс
Роберт Патрік
Дідріх Бадер
Аїша Тайлер
Томас Леннон
Мэтер Зикел
Оператор Томас Екермен
Композитор Ренді Едельман
Кінокомпанія Intrepid Pictures
Spyglass Entertainment
Дистриб'ютор Rogued, Netflix і Vudu
Тривалість 90 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2007
Кошторис $7 млн
IMDb ID 0424823

«Кулі гніву» (англ. Balls of Fury) — комедійний фільм про обдарованого тенісиста Ренді Дайтона, який терпить фіаско на міжнародній арені і кидає заняття пінг-понгом. Шанс повернутися до минулої слави надає агент ФБР, що відправляє Ренді на підпільний турнір, що проводиться під егідою кримінального авторитету Фенг. Пародія на фільм «Смертельна битва», екранізацію гри Mortal Kombat.

Зміст[ред. | ред. код]

Ренді Дайтона – обдарований гравець у пінг-понг, що зганьбився на світовій арені і вимушений заробляти виступами у лас-вегаському шоу. Та шанс на повернення у світ великого спорту йому надає ЦРУ. Треба тільки взяти участь у підпільному турнірі, який проводить у себе в маєтку кримінальний авторитет Фанґ – відомий душогуб й ентузіаст настільного тенісу.

Початок[ред. | ред. код]

Юний Ренді Дайтона ось-ось стане переможцем на Олімпіаді 1988. Все, що йому залишилося - це обіграти німецького спортсмена. Однак йому це не вдається зробити, оскільки під час гри він спотикається об огорожу і падає. Після цього він виявився не в змозі продовжувати гру. Словами «Я їду в Діснейленд» закінчується його юнацька кар'єра, і він з ганьбою покидає пінг-понг. В цей же час вбивають батька Ренді, який поставив велику суму грошей на свого сина, тим самим заборгувавши грошей якомусь містерові Фенг.

Що впала зірка[ред. | ред. код]

Після своєї ганебної поразки Ренді Дайтона закинув гру в настільний теніс і почав підробляти в кабаре. Проте після кількох років роботи в кабаре Ренді звільняють через те, що він довів відвідувача до інфаркту. Але незабаром після новини про звільнення до нього звертається агент ФБР Ерні Родрігес. Він попросив Ренді допомогти в його завданні, в якому він повинен був потрапити на закритий турнір з пінг-понгу, організований містером Фенгом, які вбили батька Ренді. Для цього вони вирушили на змагання з лідерства в штаті, щоб отримати запрошення у вигляді золотої ракетки, однак це змагання він програв, і вони звертаються до старого вчителя з пінг-понгу по імені Вонг.

Навчання[ред. | ред. код]

Прийшовши до вчителя Вонг, Ренді здався йому безнадійним гравцем, однак після невеликої бесіди той погоджується його вчити, з умовою що він візьме удачу, ракетку і 300 доларів. Наступного дня Ренді дізнається, що його буде тренувати симпатична китаянка по імені Меггі (племінниця вчителя Вонга), яка відмінно грає в пінг -понг. Навчати Ренді стануть на дерев'яних ложках, а також змусять мухобойкой відбиватися від бджіл. Після болісних тренувань Вонг вважає, що Дайтоні пора битиметься з «драконом» - найстрашнішим гравцем в пінг -понг у всьому китайському районі.

Ролі[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ден Фоґлер Ренді Ренді
Крістофер Вокен Фенг Фенг
Джордж Лопес Родрігес Родрігес спецагент ФБР
Меггі К'ю Меггі Меггі племінниця Вонга
Джеймс Хонг Вонг майстер Вонг
Террі Крюс Фредді Вілсон Фредді Вілсон
Роберт Патрік Піт Дайтона сержант Піт Дайтона батько Ренді
Дидрих Бадер Гері Гері куртизан
Айша Тайлер Махогані Махогані
Томас Леннон Карл Вольфсштаг Карл Вольфсштаг
Кері-Хіроюкі Тагава таємнича азійська людина таємнича азійська людина
Бретт Дельбуоно Ренді Ренді у віці 12 років
Джейсон Скотт Лі Суї Фу Суї Фу
Тобі Хасс садівник садівник
Девід Кокнер Рик Рик директор кабаре
Петтон Освальт «Кувалда» «Кувалда»
Джим Раш Текі Текі
Девід Провал бос мафії бос мафії
Масі Ока Джефф Джефф «керуючий» туалетом


Посилання[ред. | ред. код]