Кхао сой

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кхао сой
Кхао сой
Тип Суп
Походження
Необхідні компоненти Карі (приправа), локшина, курятина, кокосове молоко, соєвий соус
Зазвичай використовувані компоненти куряча або свиняча кров, кінза, цибуля

Кхао сой (тай. ข้าวซอย; лаос. ເຂົ້າຊອຍ, бірм. အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲ) — суп з локшини, що поширений у Північному Таїланді, Лаосі та у штаті Шан, М'янма. Назва означає «нарізаний рис».

Приготування[ред. | ред. код]

Основою супу є суміш жовтої та червоної спецій каррі, кокосового молока, курячого бульйону, соєвого соусу та цукру. Ці інгредієнти повільно тушкуються, щоб отримати аромат. Традиційно тісто для рисової локшини викладають на тканину, натягнуту над окропом. Після пропарювання велика листова локшина зкручується і нарізається ножицями. Як замінник можуть використовувати яєчну локшину. Локшину та шматки повільно приготованої курки додаються в миску разом з великою ложкою каррі бульйону. Згори викладають смажену хрустку локшину та нарізану свіжу кінзу. Подача на стіл, як правило, супроводжується невеликою тарілкою зі свіжими ломтиками червоної цибулі, маринованою зеленню та пастою чилі.[1]

Існує багато варіацій цієї страви: може готуватися з телятини, без кокосового молока тощо.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Khao Soi – Northern Thai Curry Noodles | ข้าวซอย. Tieland to Thailand (амер.). 10 червня 2015. Архів оригіналу за 26 жовтня 2019. Процитовано 26 жовтня 2019.