Кіт Данн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кіт Данн
Основна інформація
Місце народження Бостон
Громадянство США
Професія музикант
Інструменти губна гармоніка
Жанри блюз, соул
Гурт Keith Dunn Band
Лейбл deeTone

Кіт Данн (англ. Keith Dunn; Бостон) — американський співак, автор пісень, продюсер і виконавець (губна гармоніка), представник жанрів блюз і соул. Засновник лейблу звукозапису deeTone Records.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився у Бостоні. У 12 років придбав губну гармоніку, виступав на вулицях і вечірках. Юнаком слухав радіостанцію W-I-L-D, зокрема музику Кертіса Мейфілда і Смокі Робінсона. Пізніше почав слухати музику Арчі Шеппа і Джона Колтрейна. Також купував платівки Сонні Бой Вільямсонів I і II. На початку кар'єри грав лише на акустичній гармоніці.

Після того як відвідав концерт Джуніора Веллса і Бадді Гая, організував власний гурт Blue Lightning. Гурт виконував композиції Джуніора Веллса, Джиммі Роджерса, Джеймса Коттона, Мадді Вотерса та ін. Другий гурт Данна називався the Honeydrippers.

Записувався з Біллі Бой Арнольдом, Кертісом Найтом, Джиммі Докінсом, Лі Таверсом, Ароном Бертоном, Яном Аккерманом та ін. Виступав разом з Джеймсом Коттоном, Г'юбертом Самліном, Роєм Елдріджем, Біг Волтером Гортоном, Леррі Беллом, Джиммі Роджерсом і Біг Мамою Торнтон. Регулярно гастролює з The Love Gloves і The International Blues Band, виступає в ролі запрошеного музиканта, зокрема з Біг Джеком Джонсоном.

Учасник багатьох музичних фестивалів, у тому числі Всесвітнього фестивалю губної гармоніки (Німеччина), фестивалю SPAH (США), Коньяк-блюз (Франція) і Амальського блюзового фестивалю (Швеція). Працює також як і продюсер, проводить майстер-класи з губної гармоніки. Є офіційним представником гармонік фірми Hohner (грає на моделі Marine Band 1896 Classic).

Мешкає у Роттердамі (Нідерланди).

Дискографія[ред. | ред. код]

  • Alone With the Blues (1998, deeTone)
  • Delta Roll (2006, Juke Joint) з Lars Vegas & The Love Gloves

Посилання[ред. | ред. код]