Лижне двоборство на зимових Олімпійських іграх 2018 — кваліфікація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лижне двоборство на зимових Олімпійських іграх 2018
Індивідуальний нормальний трамплін/10 км   чоловіки
Індивідуальний великий трамплін/10 км   чоловіки
Командне двоборство   чоловіки
Кваліфікація


У змаганнях з лижного двоборства на зимових Олімпійських іграх 2018 року зможуть взяти участь 55 спортсменів, які змагатимуться в трьох дисциплінах. Кожну країну можуть представляти не більш як 5 спортсменів. Лижне двоборство залишається єдиним видом спорту в програмі зимових Олімпійських ігор, у якому беруть участь лише чоловіки.

Правила кваліфікації[ред. | ред. код]

Кваліфікаційний період

У залік спортсменів йдуть результати, показані на будь-яких змаганнях, що проходять під егідою FIS. Розподіл квот відбувається на підставі рейтингу FIS станом на 21 січня 2018 року. Згідно з ним 50 найсильніших спортсменів отримають для своєї країни олімпійські ліцензії, при цьому кількість квот для одного НОК обмежена 5.

Змагання Період
Кваліфікаційний період 1 липня 2016 — 21 січня 2018
Командна квота

Якщо після розподілу 50 путівок менш як 10 збірних отримають 4 ліцензії, які дають право виставити команду в естафету, то решту 5 ліцензій буде розподілено між країнами, що мають 3 квоти. Коли у 10 збірних буде по 4 олімпійських квоти, то ліцензії, що залишилися, будуть розподілені серед спортсменів з рейтингу FIS.

Вікові обмеження

Для двоєборців, які відібралися на Ігри, встановлений мінімально дозволений вік. Не зможуть взяти участь в Іграх спортсмени, які народилися після 31 грудня 2002 року.

Країни, що кваліфікувалися[ред. | ред. код]

Країна Інд. Ком. Загалом
Австрія Австрія 5 × 5
Німеччина Німеччина 5 × 5
Італія Італія 4 × 4
Норвегія Норвегія 5 × 5
Польща Польща 4 × 4
Росія Росія 2 1 1
Словенія Словенія 3 2 2
США США 3+2 × 5
Україна Україна 1 1
Фінляндія Фінляндія 5 × 5
Франція Франція 5 × 5
Чехія Чехія 4 × 4
Швейцарія Швейцарія 1 1
Естонія Естонія 2 2
Південна Корея Південна Корея 1 1
Японія Японія 5 × 5
ЗАГАЛОМ: 16 НОК 9 55

У зв'язку з тим, що менш як 10 збірних спочатку отримали 4 ліцензії, які дають право виставити команду в естафеті, 2 ліцензії було розподілено між Чехією і Польщею, у яких було по 3 квоти. Решту ліцензій розподілено серед спортсменів згідно з рейтингом FIS. Збірна США від самого початку стала володаркою трьох олімпійських квот, але у зв'язку з відмовою збірних Словенії та Росії від однієї квоти, за перерозподілом вони перейшли до США.

Посилання[ред. | ред. код]