Лицарі Некзо Найтс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лицарі Некзо Найтс
Nexo Knights
Тип мультсеріал
Телеканал(и) США Cartoon Network
Україна ПлюсПлюс
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр наукове фентезі, пригоди
Тривалість серії 20-25 хв.
Компанія The Lego Group
Режисер Дейв Осборн, Жан-Пол Вермюлен
На основі Lego Nexo Knightsd
Розробка Томмі Андерсен, Александр Будон, Семюел Томас Джонсон, Мартін Дальсгардд, Хайді Ратшау Ніесен
Виконавчий продюсер Торстен Якобсен, Оле Холм Крістенсен, Лотте Кронборг
У головних ролях Майкл Адамтвайт, Гаррі Чалк, Майкл Дайнджерфілд, Брайан Драммонд, Ян Ханлін, Дженніфер Хейворд та ін.
Музика на початку "Unbreakable" by Carpark North
Композитор Том Бейлі, Джеймс Гослінг
Країна-виробник Данія Данія, Канада Канада
Мова оригіналу Англійська
Перший показ 13 грудня 2015 — 1 вересня 2017
Кількість сезонів 4
Кількість серій 40
Посилання

«Лицарі Некзо Найтс» (англ. «Nexo Knights») — анімаційний телевізійний серіал, який дебютував у 2015 році. Він ґрунтується на однойменній серії іграшок «LEGO Nexo Knights». 2018 року компанія «Lego» припинила розробку теми «Nexo Knights», що призвело також до скасування мультсеріалу[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

У королівстві Найтон, де співіснують середньовічні традиції та високі технології, довго панував лад і спокій. Але королівський блазень Джестро знайшов Книгу Монстрів і, піддавшись її впливу, викликав орду чудовиськ, з допомогою яких забажав заволодіти Найтоном і привласнити собі багатства королівства. Надія на порятунок лягла на випускників Лицарської Академії Некзо, єдиним, що здатні протистояти Джестро та його армії. Разом із голографічним чарівником Мерлоком вони вирушають у мобільній фортеці Фортрекс на пошуки способу подолати сили зла. В цьому їм допомагають некзо-сили, здатні давати нові чарівні сили.

Перший сезон. П'ятеро випускників Лицарської Академії, Клей, Мейсі, Аарон, Аксель і Ланс, готуються до посвяти у лицарі перед королем Гальбертом. Придворний чаклун Мерлок влаштовує їм останнє випробування, яке ті успішно проходять. В цей час королівський блазень Джестро, ображений на всіх через невдалий виступ, знаходить в бібліотеці живу Книгу Монстрів. Книга обіцяє йому велику силу і владу, яких він вартий. Джестро погоджується, чаклун Мерлок намагається його зупинити та гине у вибусі. Лицар Клей винить себе в тому, що не захистив Мерлока, інші лицарі пригнічені втратою чаклуна. Тим часом Джестро знаходить книгу заклять, з допомогою якої прикликає чудовиськ, які насуваються на столицю. Лицарі намагаються їх зупинити, учні академії Ава і Робін знаходять в руїнах бібліотеки Мерлока, що переніс свій розум до комп'ютера і тепер існує у вигляді голограми. Чаклун передає лицарям чарівні сили, щоб вони зупинили ворогів.

Зазнавши поразки, Джестро не відступає, а намагається позбавити королівство запасів води, взяти в заручники короля з королевою. Коли й це не вдається, він прикликає чудовисько Віпареллу, що втілює страхи, і лише Аарону вдається подолати її. Після низки пригод лицарі опиняються в пастці, та на допомогу приходить Чорний Лицар — робот, створений Робіном. Джестро ловить лицарів поодинці, та Аарон звільняє всіх. Джестро досягає столиці і майже перемагає, проте лицарі вчасно прибувають на допомогу. Клей користується могутньою некзо-силою і знищує армію монстрів.

Другий сезон. Джестро вцілів і збирає по всьому королівству магічні книги. Йому вдається добути книги Страху, Обману, Жадібності, Жорстокості та Зради. Лицарі намагаються йому завадити, але блазень, попри дрібні невдачі, досягає свого. Заволодівши Книгою Зради, Джестро зраджує Книгу Монстрів і тікає, щоб її сила не дісталась нікому іншому. Він зустрічає некзо-лицарів та дізнається, що всі книги — це частини сили чаклуна Монстракса, котрого 100 років тому переміг Мерлок. Книга Монстрів схоплює Джестро і Клей погоджується віддати їй Книгу Зради в обмін на Джестро. Лицарі при допомозі Мерлока штурмують Вогняний замок, де зібрані всі книги, і перемагають сили зла.

Третій сезон. Минуло чимало часу після перемоги над Книгою Монстрів. Лицарі та Джестро знайшли собі різні заняття. Несподівано з'являється Монстракс в подобі хмари, схиляє на свій бік Джестро і створює армію з оживлених статуй. Лицарі не можуть перемогти статуї, адже Монстракс кожного разу відновлює їх. Врешті Монстракс знаходить свій посох і вирушає разом з блазнем до гори Громовдар, де можуть накопичуватись закляття. Мерлок придумує як поєднати некзо-сили, завдяки чому лицарі перемагають статуї. Але в Клея влучає проклята блискавка Монстракса, що повільно перетворює його на камінь. Робін повертає Клея у стрій, зробивши йому чарівні обладунки. Коли Монстракс відбирає у лицарів їхні щити, саме Клей рятує їх. Лицарі отримують нові обладунки, в яких захищають королівство від планів Монстракса. Чаклун знаходить і виготовляє нові статуї, поки Джестро шукає нові магічні сили. Монстраксс воскрешає відьму Руїну, щоб вона викрала королеву. Клей рятує її, але повністю кам'яніє. Коли Джестро отримує всі магічні сили, він приносить їх Монстраксу. Аарон очолює лицарів і веде їх на бій з чаклуном, в якому лицарі перемагають.

Четвертий сезон. Королівство сильно постраждало від Монстракса, але король влаштовує святкування, що підбадьорити підданих. Джестро очолює ожилі статуї, знаходить вцілілого Монстракса і нову магічну силу. Чаклун оживлює скам'янілого Клея, щоб той служив йому, та Мерлок звільняє лицаря з-під його влади. Клей звільняється від прокляття, проте втрачає пам'ять. Він заново приєднується до некзо-лицарів, але відчуває неконтрольований гнів. Клей дізнається, що є сином Руїни і боїться, що не зможе протистояти спадковому злу, тому просить перетворити його назад на камінь. Перед цим Клей довідується план Монстракса оживити величезного кам'яного велетня. Чаклуну вдається здійснити задумане, він командує велетнем і нищить королівство. Лицарі безуспішно намагаються його зупинити, тоді Клей повертається і, опанувавши своїми силами, за дорученням Мерлока приєднується до Робіна. Той майструє ракету, в якій запускає лицарів у голову велетня. Мерлок приходить на допомогу, вселившись у власні обладунки, і при допомозі лицарів руйнує вівтар магічних сил. Керуючи Фортрексом, Клей повалює ослабленого велетня. Армія Монстракса перетворюється на каміння. На честь перемоги влаштовується святкування, Джестро ж чекає покарання. Руїна забирає з залишків велетня табличку з магічною силою.

Український дубляж[ред. | ред. код]

Українською мовою дубльовано студією «1+1» на замовлення телеканалу «ПлюсПлюс»[2].

Ролі дублювали[ред. | ред. код]

А також: Михайло Жонін, Ірина Дорошенко, Євген Пашин, Дмитро Завадський, Андрій Альохін, Михайло Тишин, Ярослав Чорненький, Наталя Ярошенко, Сергій Могилевський, Катерина Брайковська та інші.

Список серій[ред. | ред. код]

Докладніше: Список серій мультсеріалу «Лицарі Нексо Найтс»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. LEGO might have set expectations too high for NEXO KNIGHTS (англ.). 19 вересня 2021. Процитовано 24 березня 2024.
  2. Лицарі Некзо Найтс. ПлюсПлюс. Архів оригіналу за 17 січня 2018. Процитовано 4 січня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]