Логотип Миколаєва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип та слоган Миколаєва

Логотип Миколаєва — туристичний та громадський логотип Миколаєва, адміністративного центру Миколаївської області та одного з найбільших міст України. Представлений у вересні 2019 року.

Історія[ред. | ред. код]

У 2019 році, на честь 230-річчя міста, миколаївська громадська організація «МрійДій» замовила логотип та фірмовий стиль (брендбук) для міста Миколаєва у дизайнерської студії «Брендарі» з Івано-Франківська.

Влітку 2019 року робота була завершена, а 9 вересня пройшла презентація нового бренду, фірмового стилю та слогану Миколаєва. На презентації організація «МрійДій» оголосила, що вона дарує цей логотип місту та надає його у вільне користування усім охочим.

24 грудня 2020 року міська рада Миколаєва, ухвалила рішення затвердити цей логотип як офіційний туристичний логотип Миколаєва[1].

Логотип[ред. | ред. код]

Логотип являє собою літеру «М» стилізовану під повні вітрила над хвилями, зверху за вітром майорить прапор, що символізує рух вперед та розвиток міста.

Слоган[ред. | ред. код]

З кількох запропонованих варіантів слогану Миколаєва було обрано словосполучення «Місто на хвилі». Слоган говорить про географічне розміщення Миколаєва «на воді» (перетин двох річок та близькість до моря), прискорення розвитку міста, його амбіції та плани на майбутнє.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Миколаїв – місто на хвилі: депутати затвердили туристичний логотип. Миколаївська міська рада (ua) . Архів оригіналу за 22 квітня 2021. Процитовано 24 грудня 2020.