Луговой Анатолій Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Луговой Анатолій Васильович
Місце проживання Кременчук
Країна  УРСРУкраїна Україна
Діяльність педагог
Alma mater Криворізький національний університет
Заклад Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського
Посада завідувач кафедри комп'ютерних та інформаційних систем
Вчене звання кандидат наук
Науковий ступінь кандидат технічних наук
Нагороди
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
лауреат загальноукраїнського рейтингу професійних досягнень «Лідер України»

Анатол́ій Васи́льович Луговой — кавалер ордена «За заслуги» 3 ступеня — 2008, лауреат загальноукраїнського рейтингу професійних досягнень «Лідер України», нагороджений нагрудним знаком «Лідер України», почесними грамотами обласної державної та міської адміністрації, почесними грамотами уряду та громадських організацій НДР.

Життєпис[ред. | ред. код]

З 1962 року в Криворізькому гірничорудному інституті на викладацькій і науковій роботі.

В 1965—1968 роках проходив аспірантуру у московському Всесоюзному науково-дослідному інституті електроенергетики, 1969 року захистив в Московському енергетичному інституті дисертацію, кандидат технічних наук, 1971 року — доцент.

Протягом 1975—1976 років був на науковій роботі в Дрезденському технічному університеті; одночасно закінчує Гердер-інститут з німецької мови.

З 1978 року працює в Кременчуцькій філії Харківського політехнічного університету; доцент, заступник завідувача кафедри.

1985 року очолює кафедру автоматизації виробничих процесів та робототехніки.

Заступник директора з наукової роботи та економіки — з 1994 року.

Керував підготовкою та відкриттям кафедр навчання по спеціальностях в напрямках електромеханіки та автоматизації, процесом створення для них навчально-лабораторної бази, заснуванням та облаштуванням сучасного обчислювального центру.

Його зусиллями 1990 року відкрито денну форму навчання в філіалі за спеціальностями електроніка та автоматизація.

Його вклад є значним в створення навчальної, наукової та матеріальної бази для відкриття в 1997 році Кременчуцького державного політехнічного інституту, а 2000 року — Кременчуцького державного політехнічного університету.

З 1 вересня 1997 року Луговой — проректор з наукової роботи, економіки та міжнародних зв'язків, професор Кременчуцького інституту, завідувач кафедри систем автоматичного управління та електроприводу.

З 2000 року працює проректором з науково-дослідної роботи Кременчуцького державного політехнічного університету.

З 2003 року в тому ж університеті проректор з наукової роботи.

Очолює кафедру комп'ютерних та інформаційних систем, керує науково-дослідною лабораторією «Комп'ютерні та інформаційні системи в освіті».

Протягом всіх років роботи у Кременчуці одночасно з навчальною вів наукову роботу — автоматизація та комп'ютерізація виробництва, енергозбереження, щодо оптимальних систем технічного та організаційного управління, теорія прийняття рішень.

Керував групами по проведенню більше ніж 50 науково-дослідних робіт місцевого та загальнодержавного значення.

Опубліковано понад 100 його наукових праць, переважно видані в спеціалізованих журналах та збірках наукових праць — в Україні та за її межами, 1 підручник та 4 навчальних посібники.

Очолює Кременчуцький осередок Полтавської філії північно-східного центру НАН України.

Є членом Європейської асоціації міжнародної освіти (European association for international Education), голова регіонального відділення Української асоціації інженерів-електриків, голова правління громадської організації «Бізнес — Інкубатор — Кременчук».

Є співавтором:

Джерела[ред. | ред. код]