Лукін Іван Прокопович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Лукін Іван Прокопович
Лукін Іван Прокопович
Лукін Іван Прокопович
Особисті дані
Повне ім'я Іван Прокопович Лукін
Народження 1914(1914)
  Російська імперія
Смерть 20 століття
  19??
Громадянство СРСР СРСР
Тренерська діяльність**
Роки Команда Посада
1949 СРСР «Металург» Дн

** Тільки на посаді головного тренера.

Іва́н Проко́пович Лукі́н (1914, Російська імперія — 19??, УРСР) — радянський футбольний тренер, відомий за роботою у дніпропетровському «Металурзі».

Життєпис[ред. | ред. код]

Брав участь у бойових діях Другої світової війни[1]. У 1946 році увійшов до тренерського штабу Миколи Лущицького, що очолив дніпропетровську «Сталь»[2]. На тренерів команди було покладено складне завдання створення боєздатного колективу з місцевих вихованців.

На перше тренування прийшли 13 футболістів. Зовнішній вигляд їх залишав бажати кращого, але в очах кожного горіло бажання грати. Хлопці пробігли два кола й зупинилися знесилені. Чекають вказівок, але ніхто не скаржиться. Мені стало ясно: вони просто виснажені до межі. Тренування довелося припинити, й дати їм дводенний відпочинок

— Іван Лукін, тренер «Сталі»

У 1947 році Лукін виконував обов'язки начальника команди (за деякими даними певний час був навіть старшим тренером клубу). У 1949 році, після перейменування «Сталі» на «Металург», очолив команду[3], разом з якою зайняв 9-те місце серед 18 команд української зони 2-ї групи чемпіонату СРСР.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Футбольний клуб "Дніпро": поразки і перемоги. «Легенда футболу». Архів оригіналу за 3 лютого 2017. Процитовано 3 лютого 2017. 
  2. Рыбаков В. Футбол, Днепропетровск, и не только…. — Дніпропетровськ : Самвидав, 2011. — 192 с.
  3. Главные тренеры Днепра (в скобках помощники) (рос.). «Ранжирование и рейтингование». Архів оригіналу за 4 січня 2018. Процитовано 3 лютого 2017. 

Посилання[ред. | ред. код]