Луцьк (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ФК «Луцьк»
Повна назва «Футбольний клуб „ФК Луцьк“»
Коротка назва ФК «Луцьк»
Засновано 2016
Розформовано 2016
Населений пункт Луцьк, Україна
Стадіон «Авангард»
«Підшипник»
Вміщує 12 080
 ?
Ліга Чемпіонат ААФУ
Чемпіонат Волинської області
2016-17 знявся з усіх змагань
Домашня


«Луцьк» — колишній аматорський український футбольний клуб із Луцька. Створений у квітні 2016 року та наприкінці серпня того ж року розформований. Виступав у чемпіонаті Волинської області та аматорському чемпіонаті України.

Історія[ред. | ред. код]

На початку квітня 2016 року, під час зустрічі зустрічі керівництва прем'єр-лігового ФК «Волинь» з уболівальниками, футболістами, тренерами і працівниками клубу інвестор «Волині» Ігор Палиця повідомив, що «Волинь» дограє поточний сезон, а далі клуб гратиме під назвою ФК «Луцьк». Останній отримає нових акціонерів, якими стануть представники фан-руху «Волині». Також керівники клубу запевнили, що ніхто не відмовиться від фінансування команди, більше уваги приділятимуть розвитку дитячого футболу на Волині. Залишиться зі своїми підопічними й головний тренер Віталій Кварцяний.

Ігор Палиця запропонував фанам ФК «Луцьк» зорганізуватись і отримати по 1 акції клубу без жодних матеріальних зобов'язань. Таким чином, із його слів, вони зможуть брати участь в роботі клубу й бачити витрату коштів «з середини», зробивши процес прозорим.

Уже 23 квітня ФК «Луцьк» дебютував в аматорському чемпіонаті України сезону 2016 року. У першій грі сезону лучани зазнали нищівної поразки з рахунком 0:7 від «Гірника» (Соснівка), а в другому матчі програли на виїзді з рахунком 1:2 «Малинську» з Рівненщини[1].

Після того, як «Волинь» залишилася у Вищій лізі, доля клубу постала під питанням. 16 серпня стало відомо, що ФК «Луцьк» візьме участь в аматорському чемпіонаті сезону 2016/17, який розпочне грою проти ФК «Львів». Але зрештою наприкінці серпня 2016 року клуб офіційно знявся з усіх змагань[2][3].

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Чемпіонат України з футболу серед аматорів. Результати ігор 23-24 квітня. Архів оригіналу за 7 серпня 2016. Процитовано 3 червня 2016.
  2. ФК «Луцьк» знято з участі в Чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд 2016/2017. Архів оригіналу за 31 серпня 2016. Процитовано 31 серпня 2016.
  3. ФК «Луцьк» припинить своє існування?. Архів оригіналу за 16 вересня 2016. Процитовано 4 вересня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]