Люблю тебе, життя!

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Люблю тебе, життя!
рос. Люблю тебя, жизнь!
Жанр мелодрама
Режисер Михайло Єршов
Сценарист Михайло Берестинський
У головних
ролях
Геннадій Вєрнов
Аріадна Шенгелая
Ірина Буніна
Олексій Кожевников
Оператор Олександр Дібрівний
Композитор Олег Каравайчук
Художник Олексій Федотов
Кінокомпанія «Ленфільм»
Тривалість 83 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1960
IMDb ID 1543027

«Люблю тебе, життя!» — радянський художній чорно-білий фільм, поставлений на кіностудії «Ленфільм» в 1960 році режисером Михайлом Єршовим за оригінальним сценарієм Михайла Берестинського. Прем'єра фільму в СРСР відбулася 10 червня 1961 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Ленінград кінця 1950-х років. Молодий інженер Тимофій Корнєєв працює на кондитерській фабриці. Нещодавно вступивши в партію, він намагається налагодити культуру виробництва, полегшити роботу на найскладніших ділянках. Його починання знаходять підтримку у директора, хоча у них різний підхід до вирішення проблем.

Випадково Тимофій знайомиться з Єгоркою і його дідусем, який знаходиться при смерті. Незабаром він розуміє, що в будинку збираються свідки Єгови, і робить все можливе, щоб забрати хлопчика. За Єгором стежить приїхавший на місце діда Терентій, але він не може перешкодити Корнєєву забрати дитину.

На цій же фабриці в цеху шоколадних цукерок працює Груня, глибоко релігійна дівчина, що ходила на збори в будинок Єгора і потрапила під вплив єговістів. У неї закохується Женя Сухоруков — фабричний постачальник, романтичний і надійний товариш Тимофія. Він намагається добитися взаємності Груні, з делікатністю і тактом намагається показати їй інше життя. Груня долає початкову недовіру до свого нового знайомого і безповоротно йде від помилок минулого.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]