Люксембурзька федерація хокею на льоду

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Люксембург
Назва Люксембурзька федерація хокею на льоду
Член ІІХФ 23 березня 1912
Президент Rene Ludovicy
Рейтинг ІІХФ (чол.) 44
Офіційний сайт

Люксембурзька федерація хокею на льоду (фр. Fédération Luxembourgeoise de Hockey sur Glace) — організація, яка займається проведенням на території Люксембургу змагань з хокею із шайбою. Член ІІХФ з 23 березня 1912 року.

На початку 1980-х років в країні було 2 клуби: «Іверспорт» (Люксембург) і «Бофор» (Ехтернах). Але у 198485 роках команди злились і утворили хокейний клуб «Люксембург» (Люксембург). У тому сезоні команда зустрічалась лише у товариських матчах, в основному із західнонімецькими клубами, а також із командами з Франції, Канади, Нідерландів. Усі матчі проходили у Люксембурзі.

У 198586 роках «Люксембург», у якому 25 хокеїстів, провів 31 матч з командами із ФРН, Франції, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії, а також із командою ветеранів Люксембургу. Найрезультативнішими гравцями клубу стали Патрік Вінанді — 52 очки (34+18), А. Шпандер — 50 (36+14), В. Краузе — 42 (34+8), Г. Шуллер — 41 (19+22). Найкращим гравцем року був визнаний Патрік Вінанді. Усі матчі відбулись на льоду зали «Люксембург-Штадт» і відритої ковзаник в Ехтернаху. Керував командою Ерік Вайлланкурт, який поєднував посади президента Люксембурзької федерації хокею на льоду, менеджера і тренера «Люксембурга».

Література[ред. | ред. код]

  • Хоккей. Большая энциклопедия. — В 2 т. — М. : Терра-Спорт, Олимпия Пресс, 2006.

Посилання[ред. | ред. код]