Національний чемпіонат

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Ліга 3)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Національний чемпіонат
Championnat National
Засновано 1993
Регіон Франція Франція
Кількість команд 18
Рівень в ієрархії 3
Підвищення в класі Ліга 2
Пониження в класі Національний чемпіонат 2
Внутрішній кубок Кубок Франції
Сайт fff.fr

Національний чемпіонат (фр. Championnat de France National) — третій футбольний дивізіон в системі футбольних ліг Франції. У змаганні беруть участь 18 клубів. По закінченні сезону три клуби, що посіли вищі позиції, переводяться в Лігу 2, а чотири найгірших вилітають в Національний чемпіонат 2.

Історія[ред. | ред. код]

Ліга була створена в 1993 році для участі в ній професіональних, напівпрофесіональних і аматорських клубів, замінивши собою аматорський Дивізіон 3.

З 1993 по 1997 рік дивізіон складався з двох груп по вісімнадцять команд, після чого турнір було скорочено до 20 команд, які грали одна з одною вдома і на виїзді. Тим не менше у сезоні 2010/11 років, після відновлення в останній момент клубу «Страсбур», який раніше був відправлений у четвертий дивізіон через фінансові причини, у турнірі взяла участь 21 команда[1]..

У 2011 році Федерація футболу Франції розпочала масштабну реформу своїх змагань, щоб зробити чемпіонати більш привабливими і підвищити їх рівень і якість. Таким чином з сезону 2013/14 років Національний чемпіонат був зменшений до 18 клубів.

Рекорд відвідування був поставлений у п'ятницю, 22 травня 2015 року, на матчі між «Страсбуром» і «Колом'є[fr]», який зібрав на трибунах «Стад де ла Мено» 26 724 глядачів.

Формат[ред. | ред. код]

Змагання проходить за традиційною схемою. Чемпіонат починається в серпні. Команди грають одна з одною вдома і на виїзді. З кінця грудня по середину січня є традиційна різдвяна перерва. Завершується сезон в середині травня.

Переможці[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]