Літачки: Рятувальний загін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Літачки: Рятувальний загін
Planes: Fire and Rescue
Жанр Мультфільм, пригоди, комедія
Режисер Робертс Гонауей
Продюсер Феррел Баррон
Композитор Марк Манчіні
Кінокомпанія
Дистриб'ютор «Disney»
Тривалість 83 хв.
Мова англійська мова
Країна США США
Рік 2014
Кошторис $50 million[1][2]
Касові збори $147 million[1]
IMDb ID 2980706
Попередній «Літачки»
movies.disney.com/planes-fire-and-rescue
CMNS: Літачки: Рятувальний загін у Вікісховищі
Зовнішні відеофайли
Літачки: Рятувальний загін
Перший трейлер
Другий трейлер

«Літачки: Рятувальний загін» (англ. Planes: Fire and Rescue) — американський анімаційний фільм студії Disney. Є продовженням мультфільму «Літачки». Світова прем'єра фільму в кінотеатрах відбулась 18 липня 2014, в Україні — 21 серпня.

Автор українського перекладу — Сергій Ковальчук.

Дубльований українською мовою студією «Le Doyen» на замовлення «Disney Character Voices International» у 2014 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Пилюк Вітрогон (Dusty Crophopper), всесвітньо відомий чемпіон з повітряних перегонів, жити не може без перегонів і швидкості. Після отримання серйозного пошкодження коробки передач, він не здатен використовувати швидкість двигуна на повну. Його подруга механік каже, що таких вже не випускають, і зібрати вона сама не може. Пилюк у відчаї. Крапочка сказала, що, якщо використає потужність двигона на повну потужність він розіб'ється. Ще й на Пропелерівському аеродромі спалахує пожежа і після тривалого гасіння і перемоги над вогнем, до них приїжджає перевірка на протипожежну безпеку, і виявляє, що їхній пожежник Шухер старий, і заіржавілий та немає другої пожежної машини, й закриває аеродром якраз перед святом Гички. Крапочка обіцяє поремортувати Шухера. Але, залишається знайти другу пожежну машину, у сезон пожеж. Всі сумують, бо це майже неможливо. Після тривалих роздумів Пилюк заїжджає у ангар Шухера і намагається підтримати пожежника. Розглядаючи дошку з світлинами і його бронзовою зіркою в ангарі Пилюка зацікавило фото із одним із перших пожежних літаків. Пилюк пропонує стати другим пожежником.Але для цього йому потрібен дозвіл. Шухар зв'язується з своїм знайомим пожежником Рейнджером Гвинтом,і домовляється про тренування Пилюка та його посвяту в пожежники. Вже наступного дня наш герой летить за далекі кілометри до пожежної команди Перевалу Поршня. Де на нього чекають нові пригоди. Та знайомство з безстрашними пожежниками, які рятують багато життів.

Ролі озвучували[ред. | ред. код]

Актор Роль
Дейн Кук Пилюк Пилюк
Стейсі Кіч Капітан Капітан
Тері Хетчер Крапочка Крапочка
Бред Гаррет Чахлик Чахлик
Седрік «Розважальник» Лідботтом Лідботтом
Денні Манн Спалах Спалах
Джулі Боуен Черпанна Черпанна
Кертіс Армстронг Мару Мару
Ед Гарріс Рейнджер Гвинт Рейнджер Гвинт
Вес Стьюді Вітрильник Вітрильник
Реджина Кінг Динамітка Динамітка
Ерік Естрада Нік Бочка Лопез Нік Бочка Лопез
Джон Майкл Хіггінс Шухер Шухер
Керолайн Аарон додаткові голоси додаткові голоси

Створення[ред. | ред. код]

Вихід мультфільму «Літачки: Рятувальний загін» підтвердив плани Walt Disney Pictures зробити з мультфільму «Літачки» трилогію. Вихід цієї анімаційної стрічки повинен був визначити для компанії долю можливих проєктів, де героями мали стати потяги та човни.

Попри зміну режисера, композитором трилогії залишився Марк Манчіні. Під час роботи над фільмом творці спеціально звернулися в одну з американських служб, прототип якої показали у мультфільмі. Як паркові й лісові зони були взяті національні парки Єллоустоун і Йосеміті. У стрічці зроблений великий акцент на виховну частину, що є помітним у ставленні героїв стрічки до лісів. Відомий американський актор Ед Гарріс озвучив мудрого вертольота Блейда Рейнджера.

Український дубляж[ред. | ред. код]

Фільм дубльовано студією «Le Doyen» на замовлення «Disney Character Voices International» у 2014 році.

  • Перекладач — Сергій Ковальчук
  • Режисер дубляжу — Іван Марченко
  • Мікс-студія — Shepperton International
  • Творчий керівник — Maciej Eyman

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Planes: Fire & Rescue (2014). Box Office Mojo. 18 липня 2014. Архів оригіналу за 19 липня 2014. Процитовано 24 серпня 2014.
  2. 'Planes 2' Taking Flight in Bummer Year for Animated Movies at Box Office. TheWrap. Архів оригіналу за 30 грудня 2018. Процитовано 14 серпня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]