Ліхонін Ігор Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігор Ліхонін
Ліхонін Ігор Миколайович
 Майор
Загальна інформація
Народження невідомо
Смерть 2022(2022)
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Ліхонін Ігор Миколайович — майор Збройних сил України, учасник російсько-української війни, відзначився у ході російського вторгнення в Україну.

Життєпис[ред. | ред. код]

Ігор Ліхонін брав участь у бойових діях в АТО на сході України. З початком російського вторгнення в Україну перебував на передовій, проходив службу в одному з підрозділів ЗС України. Під час виконання чергового бойового завдання зазнав поранень, несумісних із життям. Його поховали в рідному Харкові. Указом Президента України від 14 березня 2022 року загиблого Ігоря Ліхоніна за особисту мужність під час виконання бойових завдань, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі було нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Нагороду дружині Ірині Ліхоніній 24 червня 2022 року в Полтаві передав заступник командира військової частини підполковник Артем Філлінський разом із представником Полтавського обласного ТЦК та СП[1][2][3].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність під час виконання бойових завдань, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ізотов, Ігор (25 червня 2022). У Полтаві дружині загиблого воїна Ігоря Ліхоніна передали орден (укр) . Суспільне Новини. Процитовано 25 лютого 2023.
  2. Нагороду офіцера з Харкова віддали дружині у Полтаві – Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (укр.). Процитовано 25 лютого 2023.
  3. У Полтаві вдові полеглого воїна вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня. armyinform.com.ua (укр.). Процитовано 25 лютого 2023.

Джерела[ред. | ред. код]