Мадам Боварі (фільм, 1949)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мадам Боварі
Madame Bovary
Жанр драма, мелодрама
Режисер Вінсент Міннеллі
Продюсер Пандро С. Берман
Сценарист
На основі Пані Боварі
У головних
ролях
Оператор Роберт Х. Пленк
Композитор Міклош Рожа
Монтаж Ферріс Вебстер
Художник Седрік Гіббонс
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer і Netflix
Тривалість 114 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 1949
Кошторис $2,076,000
Касові збори $2,016,000
IMDb ID 0041615
CMNS: Мадам Боварі у Вікісховищі

Мадам Боварі (англ. Madame Bovary) американська мелодрама режисера Вінсента Міннеллі 1949 року. Фільм знятий за мотивами роману Гюстава Флобера «Пані Боварі» (Madame Bovary, 1856).

Сюжет[ред. | ред. код]

Емма Боварі — дружина провінційного лікаря. Вона виросла і живе в дрібнобуржуазної середовищі, але тяготиться її вульгарністю і намагається будувати своє життя за зразками романтичної літератури. Чи не вдоволена своїм люблячим, але недалеким чоловіком Шарлем Боварі, вона пускається в любовні авантюри, несвідомо дотримуючись сценаріями то шаленої байронічної пристрасті, то сентиментального «спорідненості душ».

Максималізм Емми в розігруванні своїх літературних ролей приводить в жах її обачних коханців, і ті відступають перед непоправними кроками, які вона намагається їм нав'язати. Ідеалістичні устремління Емми мають і соціальний зміст — наперекір убозтва свого міщанського побуту і буржуазної етики накопительства вона намагається вести себе як аристократка, яка не рахує грошей; цим користується місцевий лихвар Лері, поступово втягує її в борги і доводить до розорення, за яким неминуче повинне піти розкриття її подружньої невірності.

Після марних спроб домогтися допомоги від своїх колишніх коханців Емма кінчає самогубством; через деякий час слідом за нею вмирає і Шарль, що залишився вірним пам'яті дружини.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]