Майстер чиф-петті офіцер флоту

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нашивка майстер чиф-петті офіцера флоту у ВМС США

Ма́йстер чиф-пе́тті о́фіцер флоту (англ. Fleet Master Chief Petty Officer) (FLTCM) — одне з найвищих військових звань серед матросів та петті-офіцерів зі складу військово-морських сил США Збройних сил країни.

У Військово-морських силах США це звання відноситься до дев'ятого ступеня військової ієрархії (E-9) поруч з військовими званнями майстер чиф-петті офіцера, майстер чиф-петті офіцера сил та головного чиф-петті офіцера. Нижче за військове звання майстер чиф-петті офіцер ВМС США.

Знаки розрізнення[ред. | ред. код]

Знаком розрізнення для майстер чиф-петті офіцера флоту є нарукавна нашивка з орлом, який розміщений вище трьох стрічок-шевронів, кути верхнього шеврону з'єднуються стрічкою-дужкою. Вище орла з розкинутими крилами розміщені по кутам нашивки вістрям вниз дві золоті зірки. На відміну від знаку розрізнення головного майстра чиф-петті офіцера на нарукавній нашивці майстра чиф-петті офіцера флоту замість срібних зірок використовується золоті зірки. На темно-синій (чорній) формі орел білий, а зірки й шеврони золотавого кольору.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]