Макао (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Макао
англ. Macao
Жанр нуар, драматичний фільм і романтичний фільм[1]
Режисер Джозеф фон Штернберг і Nicholas Rayd
Продюсер Говард Г'юз і Samuel Bischoffd
Сценарист Bernard C. Schoenfeldd, Роберт Мітчем і Stanley Rubind
У головних
ролях
Роберт Мітчем, Джейн Рассел, William Bendixd, Глорія Грем, Thomas Gomezd, Бред Декстерd, Philip Ahnd, Володимир Соколовd, Edward Ashley-Cooperd, Михайло Візаров, Ріко Аланісd і Alex Montoyad
Оператор Harry J. Wildd
Композитор Ентоні Коллінзd
Художник Albert S. D'Agostinod
Кінокомпанія RKO Pictures
Дистриб'ютор RKO Pictures і Netflix
Тривалість 81 хв.
Мова англійська
Країна  США
Кошторис 1 100 000 $
IMDb ID 0044863
CMNS: Макао у Вікісховищі

«Макао»фільм режисера Джозефа фон Штернберга. Прем'єра картини в світі — 30 квітня 1952 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Троє невідомих прибувають в порт Макао: Нік Кокрейн (Роберт Мітчем), цинічний, але чесний колишній військовослужбовець, Джулі Бенсон (Джейн Расселл), настільки ж цинічна, спекотна співачка нічного клубу і Лоренс Трамбл (Вільям Бендікс), комівояжер, який займається продажем шовкових панчіх і контрабандою.

Корумповані лейтенант поліції Себастьян (Томас Гомес) повідомляє власника казино і підпільних ігор боса мафії Вінсента Геллорана (Бред Декстер) про новоприбулих. Геллоран раніше був попереджений про таємних агентів поліції Нью-Йорка, які постараються заманити його в міжнародні води, де він може бути заарештований. З трьох невідомих підозри мафіозі падають на Ніка. Він намагається підкупити спантеличеного героя Мітчема, щоб той залишив Макао, але Нік зацікавлена в тому, щоб залишитися. Джулі ж Геллоран наймає в якості співачки і намагається домогтися від неї правди про Кокрейна.

Пізніше Трамбл пропонує Ніку комісію, щоб той допоміг йому продати вкрадене діамантове кольє. Однак, коли Нік показує Геллорану алмаз з намиста, той визнає його справжність і вирішує перепродати в Гонконзі. Ніка Геллоран бере в полон і вирішує допитати.

Нік охороняється двома головорізами і ревнивою подругою Геллорана Марджі (Глорія Грем). Стурбована тим, що Вінсент планує проміняти її на Джулі, Марджі дозволяє Ніку втекти від охоронців. Під час нічної погоні Трамбл намагається врятувати Ніка і гине,так як його приймають за Кокрейна. Перед смертю він говорить Ніку про поліцейської човні, очікує біля берега.Коли Нік намагається умовити Джулі піти з ним, він дізнається, що Геллоран запросив її на поїздку в Гонконг (для отримання його майна). Нік вбиває поплічника Геллорана Іцумі (Філіп Ан). Він викрадає човен і залишає Макао.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]