Мануель Антоніо Баррантес Родрігес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мануель Антоніо Баррантес Родрігес
Manuel Antonio Barrantes Rodríguez
Народився 28 лютого 1943(1943-02-28) (81 рік)
Громадянство Коста-Рика Коста-Рика
Діяльність Дипломат
Alma mater Мадридський університет
Посада Надзвичайний і Повноважний посол Коста-Рики в Україні
Наступник Маріо Фернандес Сільва

Мануель Антоніо Баррантес Родрігес (Manuel Antonio Barrantes Rodríguez) (28 лютого 1943) — костариканський дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посол Коста-Рики.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 28 лютого 1943 року в маленькому селищі Сан-Роке-де-грес костаріканської провінції Алахуела. Його батько багато працював на кавових плантаціях, зібрав необхідні кошти і купив магазин. Потім він став займатися сільським господарством і тваринництвом. Тому і Мануелю Антоніо Баррантес Родрігесу доводилося багато працювати в полі. У школу йому доводилося ходити пішки в місто. Закінчивши школу, здобув ступінь бакалавра. Потім навчався в Університеті Коста-Рики, закінчив його в 1982. Пройшов курс у мадридському університеті Комплутенсе. Здобув докторський ступінь за темою «Історія Америки».

Кілька років викладав соціальні науки і політологію. Займався політикою. Був керівником муніципальної ради, депутатом Національного Конгресу. Потім перейшов на зовнішньополітичну роботу, ставши кар'єрним дипломатом. Працював у різних рангах і на різних посадах у Іспанії, Португалії, Бельгії, Нікарагуа, в Міністерстві закордонних справ Коста-Рики[1].

З 2009 по 2011 рр. — Надзвичайний і Повноважний Посол Коста-Рики в РФ[2].

24 листопада 2009 року МЗС України надало згоду на призначення Посла Коста-Рики в РФ Мануеля Антоніо Баррантеса Родрігеса Послом Республіки Коста-Рика в Україні за сумісництвом (Вірчих грамот Главі Української держави не вручав).[3].

З 2011 по 2015 рр. — Надзвичайний і Повноважний Посол Коста-Рики в Норвегії[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Чрезвычайный и Полномочный посол Республики Коста-Рика в России Мануэль Антонио Баррантес Родригес: «Мы давно ведем с Россией откровенный и прямой диалог по многим вопросам». Архів оригіналу за 12 серпня 2020. Процитовано 8 травня 2017.
  2. На третьей в этом году церемонии вручения ему верительных грамот президент Дмитрий Медведев озвучил посланникам двенадцати государств ряд пожеланий пополам с претензиями. Архів оригіналу за 11 червня 2009. Процитовано 8 травня 2017.
  3. Політичні відносини між Україною та Коста-Рика. Архів оригіналу за 10 травня 2017. Процитовано 8 травня 2017.
  4. Cancillería cerrará embajada en Noruega y usará recursos para abrir primera sede diplomática en África. Архів оригіналу за 16 вересня 2015. Процитовано 8 травня 2017.