Марція Джоанна Беннетт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Марція Джоаннна Беннетт)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марція Джоанна Беннетт
англ. Marcia Joanne Bennett
Псевдонім М. Дж. Беннетт
Народилася 9 червня 1945(1945-06-09) (78 років)
Норвіч, Нью-Йорк, США
Громадянство США США
Діяльність письменниця
Мова творів англійська
Роки активності 1983—
Жанр фентезі
наукова фантастика
Magnum opus «Де Ні-Лах»
Батько Річард
Мати Рета

Марція Джоанна Беннетт (англ. Marcia Joanne Bennett; нар. 9 червня 1945, Норвіч, Нью-Йорк), також іноді вказана як М. Дж. Беннетт[1] (англ. M.J. Bennett) — американська письменниця, авторка фентезійних і науково-фантастичних романів.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в Норвічі, штат Нью-Йорк, в сім'ї Річарда (тесляр) та Рети (уроджена Олбрайт)[1]. Після закінчення бізнес-коледжу в Олбані в 1965 році працювала в банківській сфері спочатку секретаркою, а потім касиркою. У 1972 році вона відкрила ремісничу майстерню в Ерлвіллі, штат Нью-Йорк, яка стала її письменницькою студією. Про свою творчість Беннетт зазначає: «Для мене письменництво було природним розвитком з років, коли я була завзятою читачкою. Це, у поєднанні зі схильністю до мрійливості, привело мене до захоплення, яке швидко стало залежністю. Я вирішив писати фентезі та наукову фантастику, тому що вони дають мені свободу, якої я не знаходжу в інших видах літератури»[1].

Бібліографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Marcia Joanne Bennett. Contemporary Authors Online. Detroit: Gale, 2008. Literature Resource Center. Web. 8 червня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]