Маріупольське телебачення

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
МТВ
ТОВ Телерадіоорганізація «Маріупольське телебачення»
Країна Україна Україна
Місто реєстрації Маріуполь
Припинив мовлення 2022[джерело?]
Зона мовлення Південна Донеччина (Приазов'я)
Час мовлення цілодобово
Власник(и) ТОВ «Метінвест Холдинг»
Заснована 1997
Інтернет http://mariupolskoe.tv/

Маріупольське телебачення (МТВ) (ст.-укр. Мариупольское телевидение) — український регіональний телевізійний канал. Створено в 1997 році. Позиціонує себе як сімейний канал, орієнтований на інтереси різних вікових та соціальних категорій телеглядачів. Зона впевненого прийому — Маріуполь, і прилеглі райони (Бойківський, Волноваський, Мангушський, Нікольський, Новоазовський, частина Запорізької області).[1]

Мовлення ведеться цілодобово, ведеться з маріупольської телевежі на 38 дециметровому телевізійному каналі. Потужність передавача 500 Ватт.

Телеканал випускає 20 програм власного виробництва (інформаційні, аналітичні, спортивні, розважальні та авторські програми). За допомогою власної пересувної телестудії транслюються спортивні змагання, телемости і концерти в прямому ефірі.

Кількість працівників — 70 осіб (станом на 2013 рік).[2]

Історія[ред. | ред. код]

Канал заснований Виконкомом Маріупольської міськради в жовтні 1995 року як комунальне підприємство. А вже через місяць глядачі Маріуполя та Донецької області могли бачити випуски «Маріупольської панорами» в ефірі Донецької ОДТРК (тоді мережу УТ-2). Ініціатором створення каналу і першим його директором була А. Т. Алимова. В власний міський дециметровий ефір канал вийшов 5 березня 1997 року. У цьому ж році телеканал отримав Гран-прі міжнародного телефестивалю «Українська перспектива» за документальний фільм «Долі нервучкого нитка» про переселення греків з Криму до Приазов'я.

В кінці 2007 року проводилось тестове мовлення через супутник «Hellas Sat — 2».[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Елена КАЛАЙТАН. Из истории МТВ. / Владимир Бойко: «Надо учиться на позитивных примерах». // Ильичёвец № 25, 6 марта 2012 года. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 28 лютого 2015.
  2. Карточка компании на ua-region.com. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 28 лютого 2015.
  3. МТВ теперь будет вещать через спутник // Приазовский рабочий, № 189 от 14 Декабря 2007 года. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 28 лютого 2015.

Джерела[ред. | ред. код]