Маріупольський міський ліцей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маріупольський міський ліцей
Основні дані
Засновано 1996 рік
Контакт
Ключові особи Акульшина Т.О.
Країна  Україна
Адреса 87500, місто Маріуполь,
проспект Мира, 79,
Тип школа
Вебсторінка marlicey.com.ua
Мапа
Мапа

Маріупольський міський ліцей був відкритий у 1996 році рішенням Маріупольської міської ради народних депутатів від 24.04.1996, № 97. Його було створено в результаті об’єднання педагогічного та технічного ліцеїв. Це державний заклад середньої освіти в Маріуполі. Вважається одним з найкращих навчальних закладів у Донецькій області. У 2002 році ліцей переміг на регіональному конкурсі «Золотий скіф» у номінації «За досягнення у сфері освіти».

Педагогічний колектив ліцею працює над тим, щоб всесторонньо виховувати особистість учнів. Але при цьому наголос робиться на одному з обраних напрямків освіти. Учні отримують якісні і поглиблені знання з обраних предметів, що дає їм можливість достатньо легко скласти вступні іспити до вищих навчальних закладів не тільки України, але й усього світу. Серед випускників ліцею багато тих, хто навчається чи навчався за кордоном. Це стало можливим завдяки високій академічній успішності. Близько 99,9 % випускників вступають до найкращих вищих навчальних закладів України та інших країн.

Напрямки освіти[ред. | ред. код]

Навчання у ліцеї починається з 8 класу і триває до отримання повної середньої освіти. Кількість учнів складає приблизно 450 осіб. Навчальний процес організовано за чотирма основними напрямками:

  • Філологічний (складається з групи іноземних мов (підгрупи з вивчення англійської, німецької та французької мов) та філологічної групи, що поділяється на підгрупи українсько-англійської мови та перекладу, а також українсько-німецької мови та перекладу).
  • Суспільно-гуманітарний (історико-правова та економічна підгрупи).
  • Фізико-математичний (фізико-математична та математична підгрупи).
  • Хіміко-біологічний (хіміко-біологічна група).

Педагогічний колектив[ред. | ред. код]

Директором Маріупольського міського ліцею є:

  • Голютяк А. Я. — учитель англійської мови вищої категорії, учитель — методист;
  • Буданова Л. Ф. — заступник директора з навчальної-виховної роботи, вчитель біології;
  • Цинкуш І. А. — заступник директора з навчально-методичної роботи, вчитель математики. Лучанінова Н. М. — заступник директора з виховної роботи, вчитель російської мови та літератури.

Навчально-виховну діяльність ведуть 46 працівників, з яких 44 — вчителі, один практичний психолог та один педагог-організатор. Серед них 29 вчителів мають вищу кваліфікаційну категорію, 9 вчителів — першу кваліфікаційну категорію, 4 вчителі — другу категорію, 4 вчителі — категорію «Спеціаліст».

Крім того, звання «Заслужений вчитель України» мають 2 вчителі, «вчитель-методист» — 9 педагогів, «старший учитель» — 5 учителів, «Відмінник освіти України» — 10 педагогів.

Міжнародні програми[ред. | ред. код]

З початку заснування ліцею керівництво навчального закладу почало працювати над створенням міжнародних зв’язків із іншими країнами. З того часу почалися перші подорожі учнів ліцею за кордон. Зараз щороку учні мають можливість пройти стажування у таких країнах, як Франція, Велика Британія та Німеччина.

Маріупольський міський ліцей зараз бере участь у наступних проектах:

  • Проект «Розвиток двомовної освіти в Україні» під егідою Посольства Франції та Міністерства освіти і науки України;
  • Проект «Школи: партнери майбутнього» під егідою Ґете-Інституту (Німеччина) та Міністерства освіти і науки України;
  • Проект «Два міста біля моря: Маріуполь—Віттмунд» під егідою Ґете-Інституту (Німеччина) та Міністерства освіти і науки України.

Посилання[ред. | ред. код]