Марія з Агреди

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Праведна Слугиня Божа
Марія з Агреди
ісп. María de Jesús de Ágreda
Народилася 2 квітня 1602(1602-04-02)[1][2][3]
Аґреда, Сорія, Кастилія і Леон, Іспанія
Померла 24 травня 1665(1665-05-24)[1][2][3] (63 роки)
Аґреда, Сорія, Кастилія і Леон, Іспанія
Поховання Monasterio de la Concepción (Granada, Spain)d
Країна  Кастильська Корона
Діяльність письменниця, черниця
Знання мов іспанська[4]
Посада абатиса
Конфесія католицька церква

Марія з Аґреди, теж часто зветься Марія від Ісуса та Марія Аґредська (ісп. María Jesús de Ágreda; 1602, Аґреда1665, Аґреда, Іспанія) — іспанська католицька монахиня, блаженна, черниця з чину Ордену Непорочного Зачаття, візіонерка. Триває процес зарахування її до лику блаженних у католицькій церкві. Праведна Слугиня Божа.

У своїй книзі, збірці містичних видінь Марії з Аґреди «Містичне Місто Боже [Архівовано 18 квітня 2019 у Wayback Machine.]» Пресвята Діва Марія в Своїх об'явленнях Марії з Аґреди розкриває таємниці життя Ісуса Христа та Свого Непорочного Серця, а також представляє невідомі факти зі Святого Письма та Традиції. Інша назва цієї книги написаної на основі об'явлень — «Марія. Земний шлях, труди і подвиги».

Марія з Аґреди мала надзвичайний дар бачити, чути й розуміти містичні таємниці Неба, красу й велич плодів Божих рук. Побачити створення світу, стати свідком створення Ангелів і падіння Люцифера, спостерігати за Адамом та Євою аж до їхнього гріхопадіння, чути чарівний голос крихітної новонародженої Марії у домі щасливих батьків Йоакима й Анни ось та ласка Всевишнього преподобній Матері Марії з Аґреди. І хоча з тих пір минуло майже чотири століття, її «Містичне Місто Боже» стало ще більш читаним та актуальним сьогодні аніж тоді, у далекому романтичному та пишномовному сімнадцятому столітті.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]